Metoda de succes a profesorului Chris Ulmer şi elevii săi speciali (video)


Profesorul Chris Ulmer împreună cu elevii săi
Profesorul Chris Ulmer împreună cu elevii săi (Facebook)

În Jacksonville (Florida, SUA) există o şcoală numită Mainspring Academy, devenită foarte populară datorită metodei de predare folosite de Chris Ulmer: un profesor care a adus un zâmbet pe buzele elevilor săi, părinţilor acestora, şi milioane de aplauze în comunitatea educaţională.

Ulmer este profesorul unui grup de elevi cu cerinţe educative speciale - autism, leziuni ale creierului sau diferite probleme cu învăţatul - şi, în fiecare dimineaţă, înainte de a-şi începe cursurile, petrece primele zece minute din oră subliniind calităţile elevilor săi, încurajându-le motivaţia şi auto-acceptarea.

Cu scopul de a-şi motiva elevii, aminteşte fiecăruia dintre ei, pe rând, în fiecare dimineaţă, că sunt foarte speciali. Folosind mesaje pozitive şi expresii cum ar fi: "mă bucur că eşti în clasa mea, eşti foarte amuzant", "toată lumea de aici te iubeşte" sau "joci genial fotbal", îi motivează să înfrunte provocările de învăţare de zi cu zi.

Videoclipul a fost postat de Chris Ulmer pe pagina de Facebook Special Books by Special Kids, şi deja mii de persoane l-au vizionat, lăudând metoda educaţională inovatoare pe care o utilizează cu elevii săi. "Fiecare are particularităţile sale, dar asta e bine, pentru că ne îmbogăţeşte", a declarat profesorul pentru ABC News.

Pe pagina sa de Facebook se pot viziona videoclipuri şi fotografii cu unele dintre activităţile practicate în clasă, publicate cu acordul părinţilor. Chris aplică această metodă de trei ani deja grupului de copii, simţindu-se ca într-o mare familie. Tot cu permisiunea părinţilor, el lucrează la o carte conţinând poveştile motivaţionale ale acestor copii care au obstacole mari în viaţă.

"În prezent, avem un nivel de înţelegere pe care l-am obţinut în timp. Toţi elevii veneau din mediul de învăţământ general. Acum ei reuşesc să participe la activităţi şcolare, dansează în faţa a sute de copii şi participă chiar şi în clubul de dezbateri", spune Chris.

În copilărie, personalitatea este foarte maleabilă şi tot ceea ce spun alţii - copii şi adulţi - are o mare influenţă asupra stimei de sine şi modului în care aceşti copii se vor confrunta cu viaţa. Dacă îi spui unui copil că este minunat, pur şi simplu va fi, iar dacă îi spui că este inutil, probabil nu va putea îndeplini obiectivele propuse. Acesta este un lucru pe care profesorul Chris Ulmer îl are permanent în minte.

În videoclipul ataşat puteţi vedea un exemplu al modului inspirat de educaţie al acestui cadru didactic.

Acest articol a fost realizat cu informaţii din publicaţiile: La Bioguia, Ojo del tiempo, Red Música, Maestro Hola.com