Mihai Ghimpu: Igor Dodon a vândut ţara turcilor

Preşedintele Dodon a acceptat ca moldovenii să fie umiliţi doar pentru o clădire care trebuia demolată, căci întreţinerea ei va costa mult mai mult ”decât pomana dată de Erdogan”, afirmă liderul PL.
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal
Mihai Ghimpu, liderul Partidului Liberal (curentul.md)

Preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu susţine că prin refuzul de a depune o coroană de flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, Recep Erdogan a umilit toţi cetăţenii Republicii Moldova. Cu toate acestea, în opinia liderului PL, Ştefan cel Mare i-ar fi speriat tare pe turci dacă şi peste sute de ani, preşedintele Turciei a refuzat să depună flori.

”Dar, de fapt, problema e mai mult în Dodon, căci doar lui Igoraş Ştefan cel Mare trebuie să-i taie capul pentru că a acceptat ca Erdogan să ne umilească. Dacă în 1812 turcii ne-au “vândut” ruşilor, astăzi putem spune că Dodon ne-a vândut şi turcilor !!!”, a adăugat Mihai Ghimpu precizând că şeful statului a făcut-o doar pentru o clădire care trebuia demolată, căci întreţinerea ei va costa mult mai mult ”decât pomana în dolari dată de Erdogan preşedintelui fără demnitate Dodon...”.

”Ruşine, tovarăşe, cu-adevărat ne-preşedinte Dodon, mare ruşine să repari clădirea pe banii cetăţenilor turci, doar pentru că tare ţi-ai dorit să te cocoţezi într-o clădire înaltă şi strălucitoare, crezând că ea îţi va da prestanţa care îţi lipseşte! Ţine minte: cu cât ţi-e mai înaltă clădirea în care te-ai oploşit pe nemeritate, cu-atât mai mic, neînsemnat şi ne-preşedinte pe zi ce trece devii !!!”, a conchis preşedintele PL.

În perioada 17-18 octombrie, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan efectuează o vizită în R. Moldova. Joi acesta este aşteptat în Găgăuzia, iar sute de poliţişti şi carabineri păzesc tot traseul spre regiunea găgăuză. Începând cu ora 13:35, oficialul turc va lua parte la inaugurarea Casei de Cultură din Comrat, la cea a unui centru medical de diagnosticare şi a unei grădiniţe.