Mike Pompeo anulează brusc ultima sa călătorie programată în Europa după ce europenii se distanţează de administraţia Trump

Secretarul american de stat Mike Pompeo
Secretarul american de stat Mike Pompeo (Sean Gallup/Getty Images)

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anulat în ultimul moment călătoria sa în Europa, care fusese programată miercuri.

„Ministrul de Externe al Luxemburgului şi înalt oficiali ai Uniunii Europene au refuzat să se întâlnească cu el", potrivit Reuters, care citează diplomaţii europeni şi alte persoane familiare cu problema.

Citiți și Exclusiv: Secretarul american de stat pentru Epoch Times: "Adevărata faţă a Partidului Comunist Chinez a fost expusă"

Călătoria a fost anulată marţi după-amiază, deşi Pompeo urma să aterizeze miercuri la Bruxelles, motivul oficial fiind că Pompeo va rămâne la Washington pentru a ajuta cu tranziţia către administraţia Biden.

Diplomatul şef al SUA urma să se întâlnească cu ministrul afacerilor Externe, Jean Asselborn, la Luxemburg şi cu alţi lideri ai UE.

Citiți și Mike Pompeo anunţă că SUA renunţă la politica "O singură Chină", deschizând calea normalizării relaţiilor cu Taiwanul

"Pompeo plănuise iniţial să meargă la Luxemburg, dar acea parte a călătoriei a fost anulată, a spus o sursă diplomatică, după ce oficialii de acolo au arătat reticenţa de a-i acorda întrevederi.

O a treia sursă diplomatică a declarat că europenii au fost „jenaţi” să se afişeze cu Mike Pompeo după violenţa de la Washington de săptămâna trecută.

Aparent, campania de propagandă masivă desfăşurată pe social media şi în presa mainstream americană, inclusiv cu sprijinul instituţiilor financiare, izolează administraţia Trump şi pe cei mai apropiaţi oficiali ai săi, devenind de acum globală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe