Miliţiile separatiste pro-ruse par să folosească motociclete pentru a păcăli dronele şi a ataca poziţiile ucrainene

Separatist pro-rus in oraşul Lugansk, estul Ucrainei
Separatist pro-rus in oraşul Lugansk, estul Ucrainei (Getty Images)

Soldaţi pro-ruşi din cadrul unei miliţii separatiste au publicat pe reţelele de socializare imagini care par să îi arate atacând poziţii ucrainene folosind motociclete rapide, potrivit Business Insider.

Manevra pare să fi fost efectuată de forţele miliţiei din Batalionul Zarya din regiunea Luhansk. Aceasta evidenţiază adaptarea forţelor ruse la provocările şi ameninţările continue reprezentate de dronele de atac ucrainene FPV (First Person View).

În videoclip, mai multe trupe pot fi văzute pe motociclete mergând pe un teren accidentat, în câmp deschis. Potrivit postării, asaltul rusesc a fost un succes.

Business Insider nu a putut să verifice independent locaţia sau ora filmării.

Folosirea motocicletelor, care nu au nicio protecţie pentru utilizatori, poate fi extrem de riscantă. Într-un incident petrecut spre sfârşitul anului trecut, trupele ruse de apărare antiaeriană care se deplasau pe motocicletă în Krinki, în regiunea ucraineană Herson, au fost urmărite şi ucise de o dronă ucraineană FPV încărcată cu explozibili.

Cu toate acestea, reporterul militar rus pro-Kremlin Alexander Sladkov a scris pe Telegram că această ultimă etalare a motocicletei va face din ea "cea mai populară formă de transport" pentru Forţele Armate Ruse de pe front în următoarele luni.

În general, acest videoclip urmăreşte o încercare mai amplă a forţelor ruse de a contracara utilizarea sporită a dronelor de către soldaţii ucraineni, sporind viteza de mişcare pentru a face mai dificilă ţintirea lor de către dronele ucrainene, potrivit revistei online de apărare Army Recognition.

În al treilea an de invazie rusă la scară largă, dronele FPV au devenit omniprezente pe câmpul de luptă. Multe dintre aceste drone sunt capabile să transporte câteva kilograme de explozibili.

Forţele ruse au fost nevoite să găsească modalităţi din ce în ce mai inventive de a evita loviturile în timp ce efectuează în acelaşi timp atacuri asupra poziţiilor ucrainene.

În martie, videoclipuri distribuite pe reţelele de socializare păreau să arate Rusia folosind vehicule cu acoperiş deschis, de tip maşină de golf, în apropierea liniei de front din Ucraina.

Unul dintre videoclipuri părea să arate o coloană blindată rusă, care includea mai multe vehicule de teren Desertcross 1000-3, atacând poziţiile ucrainene din regiunea Doneţk, a relatat Forbes.

Vehiculele erau folosite pentru a transporta infanteria către prima linie, iar în videoclip se vede cum acestea sunt lovite de obuze şi explozibili lansaţi de drone.

Videoclipul se încheie cu imagini ale vehiculelor cu acoperiş deschis care zac distruse în noroi.

Potrivit rapoartelor, înainte de aceasta, trupele ruse au fost văzute folosind quad-uri pentru a ataca poziţiile ucrainene,

Soldaţii ucraineni de pe linia frontului din apropierea satului Robotine au declarat pentru CNN că trupele ruse foloseau vehiculele cu patru roţi pentru a ataca poziţiile ucrainene pe timp de noapte, de obicei cu trei sau patru soldaţi pe fiecare motocicletă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe