Ministerul Turismului va promova România în China, India şi Orientul Mijlociu prin legenda lui Dracula

Castelul Bran (Epoch Times România)
Liviu Şerbănescu
05.09.2012

România va fi promovată în viitorul apropiat în China, India şi Orientul Mijlociu - ţări care nu au fost afectate de criza economică şi care au un mare potenţial - prin legenda lui Dracula, a precizat Cristian Bărhălescu, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Consider că o reevaluare, o repoziţionare a strategiei, a master planului, care a fost făcută în anul 2007, în alte condiţii economice, este necesară acum, pentru că pieţele ţintă pe care le considerăm apropiate şi aducătoare de turişti, cum sunt Germania, Austria, Marea Britanie sau Rusia se pot completa cu pieţe gen Orientul Mijlociu, piaţă care în momentul de faţă nu a fost afectată profund de criză şi de asemenea China sau India. Pe aceste pieţe România nu a fost promovată până acum", a declarat Bărhălescu.

"Trebuie să ne uităm puţin şi ce fac alţii şi să vedem că Statele Unite investesc în următoarea perioadă foarte mulţi bani în promovarea pe pieţele din China şi India, pentru că acolo este un număr mare de turişti. Tailanda şi-a revenit datorită pieţei chineze", a mai spus el.

Totodată, Bărhălescu a afirmat că în China, India şi Orientul Mijlociu România poate promova tot ceea ce înseamă circuite gen Dracula, gen Transilvania, dar şi circuite culturale, Delta Dunării şi staţiuni balneoclimaterice.

De asemenea, secretarul de stat a explicat că Dracula are o imagine deja creată în lume şi nu trebuie inventat ceva nou pentru a fi promovat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor