Ministrul Energiei se plânge că e calomniat şi insultat

Răzvan Nicolescu
Răzvan Nicolescu (Epoch Times România)

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a declarat joi că îi va da în judecată pe deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor şi pe Andreea Paul, deputat PNL, pentru insultă şi calomnie.

„Lucrurile în spaţiul public au depăşit o limită. Am decis să îi acţionez în instanţă pentru insultă şi calomnie pe Iulian Iancu şi pe Andreea Paul. Domnul Iancu răspândeşte de aproximativ 10-12 zile, în spaţiul public, foarte multe insulte, calomnii. Cred că trebuie respectată o anumită decenţă în toate afirmaţiile care se fac”, a declarat joi Nicolescu, citat de B1 TV.

Reamintim că în contextul amânării cu un an a negocierii redevenţelor petroliere, Iulian Iancu l-a acuzat pe ministrul Nicolescu, fost director în OMV Petrom, că a făcut lobby de pe poziţia guvernamentală în a nu susţine o dezbatere publică pentru redevenţe.

Totodată, Iancu a mai afirmat că Nicolescu a minţit în Parlament atât în calitate de angajat Petrom cât şi de ministru.

"Îmi aduc aminte că de fiecare dată a avut curajul să aducă argumente mincinoase în faţa comisiilor. A spus în faţa Comisiei de la Senat, când am promovat legea privind utilizarea gazelor naturale pe teritoriul României, cu preponderenţă până la diversificarea resurselor de gaze naturale, din import, a minţit că OMV nu va exporta niciodată gaze. La un an jumate după, a declarat că OMV vrea să transforme România în cel mai important exportator de gaze din sud-estul Europei" a declarat Iancu, care miercuri îl acuzase pe Nicolescu în plenul Parlamentului că minte când afirma că ''niciodată nu s-a pus problema în România ca preţurile la energie termică să crească începând cu 1 ianuarie 2015".

În ceea ce o priveşte pe Andreea Paul, aceasta a reacţionat la anunţul lui Nicolescu, afirmând, în cadrul unei intervenţii telefonice la postul B1 TV, că l-a acuzat pe ministru de nişte lucruri pe care le cunoaşte toată lumea şi că fiecare va aduce propriile argumente în instanţă.

”L-am acuzat de nişte lucruri evidente. S-a extins cu încă un an perioada la care sistemul redevenţelor a fost blocat printr-un contract de privatizare de pe vremea guvernului Năstase. Reprezentanţii Guvernului au afirmat că au în vedere o nouă schemă a redevenţelor. Au promis că imediat după alegerile prezidenţiale le vom avea în dezbatere publică. Nu s-a întâmplat, au venit cu o OUG care nu a fost dezbătută în Parlament şi au blocat încă un an aceste redevenţe”, a spus deputatul PNL.

Andreea Paul a vorbit şi despre problema preţului la gaze, afirmând că românii vor plăti mai mult odată cu creşterea preţului la agenţii economici.

”Ministrul vorbeşte despre consumul casnic, dar noi când consumăm un serviciu, la producerea lui se foloseşte de multe ori gazul. Creşterea preţului la agenţii economici duce la scumpiri în lanţ. Românii vor plăti cu vârf şi îndesat. Ne vom judeca şi vom aduce argumente fiecare. Mă tem că românii plătesc în continuare proasta administrate din fruntea ţării”, a afirmat Andreea Paul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne