Miracolul albinelor care au supravieţuit infernului de flăcări de la Notre-Dame

Albine
Albine (screenshot tramite foto MAXPPP)

Micuţii locuitori din Notre-Dame au supravieţuit incendiului care a distrus cea mai mare parte a acoperişului catedralei franceze. Iniţial s-a crezut că multe dintre cele 200.000 de albine care trăiau în stupi pe acoperişul acesteia au murit în flăcări, în schimb, ca prin miracol, s-au salvat.

(screenshot tramite foto web)

Confirmarea vine din partea apicultorului catedralei, Nicolas Géant, care din 2013 se ocupă de cei trei stupi instalaţi acolo sus, pe cerul Parisului.

(screenshot tramite foto web)

Un proiect pentru a creşte numărul de albine, care sunt atât de importante pentru ciclul de viaţă.

Albinele europene - spre deosebire de alte specii - rămân lângă stup în momentul în care sesizează pericolul, înghiţind miere şi lucrând pentru a-şi proteja regina. Cel mai mare risc legat de incendiu era legat de temperaturile înalte, mai mult decât de fumul cauzat de lemnul ars: "În loc să le ucidă, fumul le ameţeşte şi le adoarme", a afirmat Géant, care explică că apicultorii folosesc frecvent fumul pentru sedarea insectelor şi accesul la stup.

(screenshot tramite video Youtube)

"Am fost foarte trist să văd Notre-Dame în astfel de condiţii, pentru că este o clădire atât de frumoasă - a spus Géant -. Dar să simţi că există viaţă când vine vorba de albine, este pur şi simplu minunat. Mulţumesc cerului că flăcările nu le-au atins: este un miracol!"

Surse: France TV; Lejdd.fr

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură