Miss Turism 2013 din Venezuela împuşcată în cap în timpul protestelor anti-guvernamentale

Andrei Pricopie
20.02.2014

alte articole

Un tânăr motociclist o duce la spital pe Miss Turism 2013 a statului Carabobo, Genesis Carmona, după ce aceasta a fost împuşcată în cap în timpul unor proteste anti-guvernamentale din statul sud-american.
Un tânăr motociclist o duce la spital pe Miss Turism 2013 a statului Carabobo, Genesis Carmona, după ce aceasta a fost împuşcată în cap în timpul unor proteste anti-guvernamentale din statul sud-american. (MAURICIO CENTENO / AFP / Getty Images)
Andrei Pricopie
20.02.2014

Miss Turism 2013 a statului Carabobo, Genesis Carmona, o tânără studentă la Facultatea de Turism în vârstă de 22 de ani, a fost împuşcată în cap marţi, în oraşul Valencia, în timpul protestelor îndreptate împotriva guvernului socialist care au cuprins recent Venezuela.

Ziarul venezuelean El Universal a arătat imaginea dramatică cu Carmona care era transportată departe de proteste de un tânăr pe o motocicletă. Fata a încetat din viaţă la o zi după ce a fost împuşcată în timpul marşului de protest.

După două săptămâni de manifestaţii, violenţele s-au soldat cu şase morţi şi zeci de răniţi. În timp ce preşedintele socialist Nicolas Maduro conduce cu o mână de fier şi acuză un complot „fascist” împotriva guvernării sale, ţara este năpăstuită de o rată a criminalităţii uriaşă, o lipsă de bunuri de consum şi o rată a inflaţiei de peste 50%.

Tânăra studentă este a doua deţinătoare a unui titlu de Miss din Venezuela care şi-a pierdut viaţa de la începutul anului.

Monica Spear, care a fost distinsă cu titlul Miss Venezuela 2004, şi soţul ei, Thomas Henry Berry, au fost împuşcaţi mortal în maşina lor pe 6 ianuarie de o bandă de hoţi înarmaţi, care au rănit-o şi pe fiica acestora în vârstă de cinci ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor