Misterul "OZN" de la Marea Baltică se adânceşte odată cu scufundările

Imagine de pe YouTube ilustrând ceea ce mulţi afirmă că ar fi silueta unui OZN capturată de un sonar.
Imagine de pe YouTube ilustrând ceea ce mulţi afirmă că ar fi silueta unui OZN capturată de un sonar. (The Epoch Times)

Un obiect ciudat, care a fost observat în timpul unei scanări cu sonarul de anul trecut, continuă să consterneze vânătorii suedezi de comori care s-au scufundat în acel loc.

Echipa Ocean X se scufundă în mod normal după epave, în căutare de artefacte istorice şi vinuri vechi, dar a decis să investigheze mai îndeaproape această descoperire, despre care unii cred că ar fi un OZN.

Situat la o adâncime de aproximativ 85 de metri în Marea Baltică, între Suedia şi Finlanda, obiectul rotunjit are aproximativ 60 de metri în diametru.

Acesta are de fapt formă de ciupercă, cu partea rotunjită ridicată la aproximativ 3-4 metri de fundul mării. Spre acest obiect înaintează un traseu de peste 300 de metri, pe care scafandrii îl descriu ca fiind o pistă.

O gaură în formă de ou, care se poate observa în partea de sus a discului, pare a fi un fel de deschidere. În apropiere de acest obiect se află formaţiuni ciudate din piatră în formă de cerc, care seamănă cu şeminee mici şi par a fi acoperite de funingine.

"În timpul carierei mele de 20 de ani, care include 6.000 de scufundări, nu am mai văzut aşa ceva", a afirmat Ştefan Hogeborn, membru al echipei, într-o declaraţie. "În mod normal, pietrele nu ard."

"Nu pot explica ceea ce am văzut. Am mers din nou acolo pentru a răspunde la întrebări, dar m-am întors cu şi mai multe întrebări."

Potrivit scafandrilor, obiectul are laterale rotunjite şi margini colţuroase.

"Prima dată am crezut că acest obiect este doar o piatră, dar este cu totul altceva", a relatat Peter Lindberg, co-fondatorul echipei Ocean X. "Şi întrucât, în Marea Baltică nu a mai fost raportată nici o activitate vulcanică, descoperirea devine şi mai stranie."

"Ca amatori, putem doar specula cum s-a întâmplat acest lucru în natură, însă aceasta este cel mai ciudat lucru pe care l-am experimentat vreodată ca scafandru profesionist."

Scafandrii au luat probe, care sunt acum în curs de examinare de către oamenii de ştiinţă, alături de analiza imaginilor de sonar, pe care o efectuează experţii în acest tip de imagini.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură