Momente de solidaritate şi compasiune: Tura nesfârşită a unei asistente şi emoţia pentru pizzele cadou

Sabina Baggioli
Sabina Baggioli (screenshot tramite Facebook)

Lecco, un municipiu din regiunea Lombardia, Italia de Nord, este una dintre zonele lovite puternic de virusul din Wuhan. Medicii şi infirmierii din spitalul Alessandro Manzoni muncesc fără odihnă, până la epuizare. Sabina, o infirmieră aflată în prima linie povesteşte:

Au trecut zece zile sau doi ani, nu înţeleg, nu-mi amintesc. Mă uit în oglindă şi mă văd obosită şi îmbătrânită. Fiecare dintre noi lucrează cât doi sau trei.” Aşa începe postarea pe Facebook a Sabinei Baggioli, „o asistentă din Sala de Operaţie, ex-Neurorianimation, care a trecut peste noapte în Corona-Ria”, secţia dedicată resuscitării pacienţilor cu coronavirus, la etajul al treilea al spitalului Alessandro Manzoni din Lecco.

(screenshot tramite Facebook)

În câteva rânduri povestea zilelor epuizante: "Ne jucăm în afara casei, locuri noi sau aproape noi, colegi noi sau aproape noi – scrie asistenta pe social media. - Puţină odihnă, nu există concedii sau învoiri, nu există copii sau soţi. Dorm prost, am nevoie de aer şi sunt mereu închisă. De la începutul săptămânii este prima dată când am putut să băgăm ceva în stomac la cină".

"Am comandat pizze, soseşte băiatul şi ies să le iau. Mi-am scos casca şi masca, am părul în aer şi put a dezinfectant - spune Sabina Baggioli - Băiatul de la pizze îmi spune: banii nu sunt necesari, le-a plătit o doamnă care aştepta pizza şi a auzit că trebuie să le livrăm la Reanimare, a vrut să le plătească. A spus să vă mulţumesc foarte mult şi să vă doresc spor la treabă.”

Este o paranteză mică, un moment de răgaz în lupta împotriva virusului, dar este şi un moment frumos, de solidaritate şi compasiune: „Iată o asistentă din sala de operaţie, ex- Neurorianimation, care a trecut peste noapte în Corona-Ria, după o zi de rahat, nepieptănată şi care pute a dezinfectant, care se emoţionează cu şapte pizze în mână în faţa unui băiat din pizzeria Rida”. În cele din urmă, salutul personal lansat de Sabina tuturor celor care, ca şi ea, sunt nevoiţi să nu-şi vadă copiii şi soţii, mănâncă o seară da şi cinci nu. Fără să respire aer curat, fără să vadă lumina soarelui zile întregi. Totul pentru a oferi un serviciu de sănătate pentru cetăţenii care au nevoie: „Noapte bună luptătorilor”.

Articol de referinţă: Coronavirus: l'infermiera Sabina, il turno infinito e la commozione per le pizze in regalo

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură