Motociclişti ruşi opriţi să intre în Polonia pentru a comemora sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Lupii Nopţii în timpul sărbătoririi unui an de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia.
Lupii Nopţii în timpul sărbătoririi unui an de la anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia. (Captură foto)

Un grup de motociclişti ruşi – Lupii Nopţii – susţinători ai preşedintelui rus Vladimir Putin s-au apropiat de graniţa poloneză dinspre Belarus dar încă nu se ştie dacă vor reuşi să intre în Polonia, conform ABC News.

Autorităţile poloneze au declarat săptămâna trecută că vor bloca intrarea în ţară a Lupilor Nopţii, adăugând că planul lor de a călători prin Polonia pentru a marca sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial este o provocare. Grupul a promis că va intra oricum în ţară şi 15 motociclişti au fost văzuţi luni dimineaţa la punctul de frontieră dintre localitatea belarusă Brest şi localitatea poloneză Terespol.

Vameşii belaruşi le-au permis “lupilor” să meargă mai departe dar nu este clar ce s-a întâmplat după aceea.

Polonezii sunt extrem de critici la adresa acţiunilor Rusiei în estul Ucrainei şi sunt tulburaţi de faptul că Lupii Nopţii au participat la mitinguri împotriva guvernului ucrainean şi au celebrat anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

“Este o călătorie memorială. Principalul scop este să aducem un omagiu celor ucişi în cel de-al Doilea Război Mondial pe câmpul de luptă, împotriva naziştilor lui Hitler – atât militari cât şi civili nevinovaţi. Alt scop este dezvoltarea şi consolidarea bunelor relaţii de vecinătate”, a declarat Andrei Bobrovski, organizatorul evenimentului, conform Mediafax.

În timpul călătoriei, motocicliştii au anunţat că vor să viziteze diverse memoriale de război, lagărele de la Auschwitz şi Dachau precum şi faimosul Parc Treptow, în care se află un memorial sovietic al războiului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe