Mugur Ciuvică, acuzaţii grave la adresa judecătoarei Camelia Bogdan. Inspecţia Judiciară a intrat pe fir

Cazul judecătoarei Camelia Bogdan - pe masa căreia s-au plimbat dosare mari precum RAFO-Carom, dosarul ICA al lui Dan Voiculescu, sau cel al Transferurilor - a intrat în atenţia Inspecţiei Judiciare.
Judecătoarea Camelia Bogdan
Judecătoarea Camelia Bogdan (Freedomhouse.ro)

Inspecţia Judiciară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii s-a sesizat din oficiu în cazul judecătoarei Camelia Bogdan de la Curtea de Apel Bucureşti în urma informaţiilor lansate în spaţiul public de Antena 3, postul de televiziune al lui Dan Voiculescu.

Preşedinte al Grupului de Investigaţii Politice, Mugur Ciuvică, a acuzat, la Antena 3, că judecătoarea Camelia Bogdan - cea care l-a condamnat la 10 ani de închisoare pe Voiculescu - şi-ar fi făcut concediul pe banii Ministerului Agriculturii, parte vătămată in procesul ICA.

Potrivit organizaţiei lui Ciuvică, judecătoarea a început să judece dosarul ICA, s-a dus în concediu, a luat 10.000 de lei după un seminar susţinut pentru Ministerul Agriculturii, suma de bani virată printr-o firmă de consultanţă, şi apoi i-a condamnat pe toţi din dosarul ICA.

În acest context, Inspecţia Judiciar a decis să facă verificări pentru a se stabili dacă există sau nu indiciile vreunei abateri disciplinare.