Musicalul 'Kinky Boots' a dominat ediţia 2013 a premiilor Tony

(BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Epoch Times România
10.06.2013

Musicalul de Broadway 'Kinky Boots' a dominat duminică ediţia din 2013 a premiilor Tony, obţinând şase distincţii, printre care şi unul dintre cele mai importante premii al serii, cel pentru cel mai bun musical, conform starpulse.com.

Producţia, bazată pe un film din 2005, s-a impus şi la categoriile cea mai bună orchestraţie, coregrafie, sunet şi coloană sonoră originală, realizată de Cyndi Lauper, care a compus atât muzica cât şi versurile spectacolului. Billy Porter a primit premiul Tony pentru cel mai bun actor de musical în rol principal cu rolul Lola din acelaşi musical.

Printre laureaţii nopţii de duminică se mai numără Cicely Tyson, 79 de ani, care a câştigat premiul Tony la categoria cea mai bună actriţă în rol principal într-o piesă de teatru, 'The Trip to Bountiful', precum şi Tracy Letts ('Who's Afraid of Virginia Woolf?'), care i-a învins pe Tom Hanks, Nathan Lane, David Hyde Pierce şi Tom Sturridge pentru premiul Tony la aceeaşi categorie rezervată bărbaţilor.

'Vanya and Sonia and Masha and Spike' a primit premiul Tony pentru cea mai bună piesă, iar premiul pentru cel mai bun remake musical sau dramaturgic au revenit pieselor 'Pippin' şi respectiv 'Who's Afraid of Virginia Woolf?'.

Premiul special Isabelle Stevenson a fost atribuit autorului piesei 'The Normal Heart', Larry Kramer, pentru activitatea sa umanitară, în timp ce actriţele care şi-au împărţit rolul principal în 'Matilda The Musical' - Sophia Gennusa, Oona Laurence, Bailey Ryon şi Milly Shapiro - au primit un premiu special pentru excelenţă în arta dramatică.

Cea de-a 67-a ediţie a premiilor Tony a fost prezentată de comedianul Neil Patrick Harris la Radio City Music Hall din New York.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor