Nadejda Hriptievschi: Alegerea judecătorilor din Moldova de către popor, ”cea mai mare tâmpenie”

Din motivul persistenţei percepţiei că sistemul judecătoresc din RM nu este tocmai independent, iar unele grupuri de interese ar interveni în actul justiţiei, PD propune ca judecătorii să fie aleşi de popor.
Nadejda Hriptievschi
Nadejda Hriptievschi (Florin Chirilă/Epoch Times)

Nadejda Hriptievschi de la Centrul de Resurse Juridice consideră că alegerea judecătorilor de către popor, propusă marţi, 9 octombrie, de către liderul Partidului Democrat, ar fi cea ”mai mare tâmpenie” care ar putea avea loc în Republica Moldova.

”Trebuie să fii tare disperat şi neinspirat să propui aşa ceva. PD are jurişti, analişti politici profesionişti sau doar amatori care nu fac decât să arunce tâmpenii peste tâmpenii în ţara asta? Voi chiar vreţi să distrugeţi tot ce a mai rămas din justiţia RM???”, scrie experta pe pagina sa de Facebook.

Vladimir Plahotniuc a declarat în cadrul briefing-ului săptămânal de marţi că Partidul Democrat va solicita Comisiei Juridice a Parlamentului să elaboreze un proiect de lege de modificare a Constituţiei, care ar permite ca judecătorii să fie aleşi de popor din motivul persistenţei percepţiei că acest domeniu nu este tocmai independent sau unele grupuri de interese ar interveni în actul justiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe