NASA prezintă fuziunea dintre două galaxii (video)

Galaxii
Galaxii (Print screen YouTube)

În luna martie a.c., telescopul spaţial Hubble a capturat imagini impresionante care arată fuziunea a două galaxii spirală, informează Agenţia Spaţială Europeană (European Space Agency/ESA) care operează telescopul împreună cu NASA.

Galaxiile în fuziune formează un sistem cunoscut astronomilor sub denumirea de Arp 256 şi se află la aproximativ 350 milioane de ani-lumină de la Pământ, în constelaţia Cetus (cunoscută şi sub numele de Balena).

Fuziunea celor doi giganţi spaţiali se află încă în faza incipientă. Fuziunea celor două galaxii va continua de-a lungul a milioane de ani şi, eventual, acestea vor forma o singură structură uriaşă, arată ESA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Știință