NASA prezintă sunetele terifiante capturate din spaţiu şi avertizează: "Sunt înfiorătoare” [video]

Poate deseori v-aţi gândit că în universul adânc există o tăcere absolută, dar se pare că nu este aşa. Există nave spaţiale care dispun de instrumente capabile să surprindă emisiile radio.
(ESO / M. Kornmesser)

În spaţiu există o serie de unde electromagnetice care pot fi transformate în unde sonore şi reproduse cu boxe. NASA, agenţia spaţială americană, a transformat aceste 22 de zgomote spaţiale într-o listă de redare numită "Spooky Space 'Sounds'".

Zgomotele au fost capturate de sondele spaţiale începând cu anul 1970 şi includ o gamă de impulsuri, răcnete şi fluierături. Sunetele sunt terifiante, asemănătoare celor care apar în filmele de groază.

"Sunetele sunt înfiorătoare", avertizează NASA

Unul dintre cele mai terifiante sunete a fost capturat de sonda spaţială Juno când a trecut limita câmpului magnetic al planetei Jupiter, în 2017. Acest sunet arată o creştere a densităţii plasmei atunci când Juno a ajuns în ionosfera lui Jupiter în timpul trecerii sale aproape de gigantul gazos, la 2 februarie 2017.

În clipul video de mai sus ascultaţi cum "răcneşte" spaţiul de pe unul din sateliţii lui Jupiter, Ganymede.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură