Netanyahu urmăreşte un răspuns comun împotriva testului iranian de rachetă

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că doreşte să pună la punct un răspuns comun, cu Marea Britanie şi SUA, la recenta testare a unei rachete balistice de către Iran.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu. (Getty Images)

Benjamin Netanyahu se va întâlni luni cu premierul britanic Theresa May şi ministrul britanic de externe Boris Johnson la Londra. În plus, premierul israelian este aşteptat să se întâlnească cu preşedintele american Donald Trump la Washington săptămâna viitoare.

Înainte să se îndrepte spre Londra, Netanyahu a reiterat duminică nevoia ca SUA, Marea Britanie şi Israel să lucreze împreună pentru a se opune „agresiunii, obrăzniciei şi sfidării extraordinare” a Iranului.

Trump, care a denunţat acordul nuclear încheiat în 2015 între Teheran şi marile puteri, susţinând că este un „dezastru”, a impus vineri noi sancţiuni împotriva Iranului după ce acesta a testat o rachetă balistică capabilă să transporte un dispozitiv nuclear.

Iar sâmbătă, secretarul american al apărării James Mattis a susţinut că Iranul este „cel mai mare stat-sponsor al terorismului din lume”.

Luni la Moscova, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a declarat că Rusia nu este de acord cu faptul că Iranul este un stat terorist, dar a adăugat că divergenţele dintre Rusia şi SUA nu ar trebui să împiedice cele două ţări să construiască o relaţie mutual benefică.

„Nu este un secret că punctele de vedere al Moscovei şi Washingtonului asupra multor probleme internaţionale sunt total opuse”, a precizat Peskov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe