New York Post: Partener de afaceri al familiei Biden confirmă că Joe Biden primea mită din China

Vicepreşedintele american Joseph Biden in Washington, DC, 24 octombrie 2011
Vicepreşedintele american Joseph Biden in Washington, DC, 24 octombrie 2011 (Mark Wilson / Getty Images)

Un fost partener de afaceri al lui Hunter Biden, Tony Bobulinski, a confirmat că un e-mail publicat în cadrul scandalului laptopului fiului lui Joe Biden de către NY Post este într-adevăr autentic - şi că personajul „Big Guy” descris într-unul dintre aceste e-mailuri nu este altul decât Joe Biden, fostul vicepreşedinte american al administraţiei Obama, aflat pe funcţie în acel moment.

"Numele meu este Tony Bobulinski. Faptele prezentate mai jos sunt adevărate şi corecte; nu sunt nicio formă de dezinformare internă sau externă. Orice sugestie contrară este falsă şi ofensatoare. Sunt destinatarul e-mailului publicat acum şapte zile de New York Post, care a transmis o copie către Hunter Biden şi Rob Walker. Acest e-mail este autentic" , notează New York Post.

Bobulinski mai menţionează că Joe Biden a minţit când a spus că nu a discutat niciodată afaceri cu fiul său Hunter.

Bobulinski a făcut declaraţia miercuri seara, spunând că, în ciuda afirmaţiilor lui Joe Biden că nu ar fi discutat niciodată despre problemele de afaceri cu fiul său Hunter, fostul vicepreşedinte a profitat, de fapt, de afacerile fiului său, care fuseseră lansate cu sprijinul deplin al familiei Biden.

Bobulinski pretinde că, după cum se arată în email, 10% din valoarea tranzacţiilor - în numerar şi acţiuni - rezervate pentru un personaj care este numit „tipul cel mare” - The Big Guy - erau rezervate lui Joe Biden.

Potrivit declaraţiei lui Bobulinski, el era directorul executiv al Sinohawk Holding, un join venture între holdingul CEFC China Energy Co., aflat acum în faliment, şi familia Biden. Bobulinski susţine că holdingul chinez nu intrase în parteneriat pentru un scop comercial, ci pentru a plăti „influenţa” în SUA.

„Mi-am dat seama că partea chineză nu se concentra cu adevărat să obţină venituri sănătoase de pe urma investiţiilor făcute. Considerau totul ca o investiţie politică sau de influenţă. Odată ce mi-am dat seama că Hunter dorea să folosească firma ca pe o puşculiţă personală, doar pentru a lua bani din ea imediat ce îi pompau chinezii, am luat măsuri pentru a preveni acest lucru”.

Săptămâna trecută tabloidul de largă circulaţie New York Post a publicat emailuri obţinute de pe un presupus laptop al lui Hunter Biden care arată trafic de influenţă şi abuz de putere comise de Joe Biden cu ajutorul fiului sau Hunter în Ucraina şi China.

Scandalul, care a izbucnit în 2019, s-a adâncit după ce giganţii de social media Twitter şi Facebook au frânat transmisia ştirilor pe platformele lor sociale şi în cazul Twitter chiar au închis contul publicaţiei, ca şi al purtătorului de cuvânt al Casei Albe care a postat ştirea.

Evoluţia ilustrează gradul de implicare a giganţilor hi-tech în lupta politică pentru prezidenţialele din 2020, fiind de partea lui Joe Biden, ridicând mari semne de întrebare despre corupţia din sânul societăţii americane.

În ultimele săptămâni ale campaniei prezidenţiale, Joe Biden a etichetat e-mailurile publicate de NY Post drept o campanie de „calomnii” împotriva sa, fără însă să nege conţinutul acestora.

Lideri democraţi precum Adam Schiff au acuzat că aceste rapoarte sunt o operaţiune de influenţă a Rusiei în campania electorală americană, cu toate că şeful Biroului Naţional de Informaţii John Ratcliffe a ieşit cu declaraţii publice spunând că nicio agenţie de informaţii americană nu are date în acest sens.

De partea democrată au intrat în joc şi o serie de foşti directori şi directori adjuncţi ai unor agenţii de informaţii americane din administraţiile Obama, notabile fiind nume ca ale lui James Clapper, care conducea Biroul Naţional de Informaţii, John Brennan director CIA, Michael Hayden etc.

Evoluţia scoate la iveală o politizare şi polarizare a liderilor comunităţii de informaţii de pe vremea administraţiilor Obama. Unele agenţii de informaţii americane au fost deja acuzate de ingerinţe politice şi ilegalităţi comise în campania prezidenţială americană din 2016 împotriva lui Donald Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe