Scandalul Biden. Date din jurnalele de operaţiuni ale Serviciului Secret corespund cu e-mailuri publicate de New York Post

Joe Biden
Joe Biden (Getty Images)
Ivan Pentchoukov
21.10.2020

Jurnalele Serviciului Secret, care asigură paza demnitarilor americani, obţinute la începutul acestui an de o comisie de investigaţie a Senatului includ date şi locaţii care coincid cu cele menţionate în presupusele e-mailuri aparţinând lui Hunter Biden, fiul candidatului la preşedinţie al democraţilor, Joe Biden, publicate recent de New York Post.

Potrivirea datelor din e-mailuri şi jurnalele operative ale Serviciului Secret este semnificativă, deoarece autenticitatea e-mailurilor, publicate pentru prima dată de New York Post săptămâna trecută, face obiectul unei dezbateri aprinse.

E-mailurile oferă detalii semnificative în scandalul Burisma - care îl înfăţişează pe actualul candidat din partea Partidului Democrat - Joe Biden - ca autor al traficului de influenţă şi abuzului de putere, iar pe fiul său drept intermediar al obţinerii de foloase necuvenite.

Într-un presupus e-mail, scris după miezul nopţii în 13 aprilie 2014, Hunter Biden i-a scris lui Devon Archer, partenerul său de afaceri, că va călători la Houston a doua zi. Jurnalele serviciilor secrete obţinute de Comitetul Senatului pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale arată o călătorie efectuată de Biden în perioada 13-14 aprilie 2014.

Într-un alt presupus e-mail, Vadim Pozharski, director al firmei ucrainene Burisma, le-a scris lui Biden şi Archer pe 12 mai 2014: „În urma discuţiilor noastre din timpul vizitei la Lacul Como şi a discuţiilor ulterioare, aş dori să aduc următoarele în atenţia dvs.". Deşi e-mailul nu menţionează o dată a călătoriei, jurnalele Serviciului Secret includ menţionarea unei călătorii a lui Biden în perioada 3-6 aprilie 2014.

Într-un alt e-mail, Archer a scris pe 12 mai 2014 că este alături de Biden în Doha, Qatar. Înregistrările Serviciului Secret includ o călătorie a lui Biden la Doha, Qatar, în perioada 11-14 mai 2014.

Potrivirea datelor şi locaţiilor a fost identificată pentru prima dată de membrii Comisiilor Senatului pentru Securitate Internă şi Finanţe.

Rudy Giuliani, avocatul personal al preşedintelui Donald Trump, a furnizat o copie a presupusului hard disk copiat de pe un laptop care ar fi fost deţinut de Hunter Biden şi a trimis-o la NY Post la începutul acestei luni.

Giuliani a refuzat să furnizeze o copie The Epoch Times, care nu a putut autentifica în mod independent fişierele.

Presupusele e-mailuri din articolele publicate de NY Post arată că Hunter Biden a folosit poziţia de vicepreşedinte al SUA deţinută de tatăl său în acel moment pentru obţinerea de profit personal prin intermediul unor proiecte cu China şi Ucraina.

Campania Biden a refuzat să răspundă solicitărilor repetate de comentarii legate de scandalul cu privire la laptopul lui Hunter Biden.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor