Newsweek: Statul român întârzie să creeze Registrul pedofililor şi al altor infractori sexuali

(photos.com)

România trebuie să operaţionalizeze până la 31 decembrie 2020 „Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor”.

Acest lucru este prevăzut de Legea 118/2019, care, la art. 22, stipulează că „Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) este abilitat să operaţionalizeze Registrul pe infrastructura tehnică a Sistemului Naţional de Evidenţă Informatizată a Cazierului Judiciar (...), ca o evidenţă distinctă de cea a Cazierului Judiciar”.

Însă, potrivit unor precizări ale Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), citate de Newsweek România, cu doar trei luni înainte de expirarea termenului-limită, IGPR a transmis că acest Registru nu este dezvoltat şi alimentat cu informaţii.

45.000 de persoane care au săvârşit infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, ar trebui să figureze în acest Registru. În momentul de faţă ele se regăsesc însă doar în evidenţele Cazierului judiciar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne