Nicuşor Constantinescu, condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost condamnat, miercuri, de magistraţii Tribunalului Constanţa, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul privind subfinanţarea Centrului Militar Zonal.
Nicuşor Constantinescu
Nicuşor Constantinescu (sursa imagine: Facebook)
Andrei Pricopie
28.10.2015

Decizia instanţei nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel. Şeful CJ Constanţa este acuzat în acest dosar de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată.

Instanţa a decis, pe lângă pedeapsa cu închisoare, să îi interzică o serie de drepturi lui Nicuşor Constantinescu. Astfel, şeful CJ nu mai are voie să ocupe o funcţie publică, să fie ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi să ocupe o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o durată de cinci ani după executarea pedepsei închisorii, după graţierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripţie a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiţionate.

Mai mult, Nicuşor Constantinescu este obligat să plătească 72.642,7 lei către Ministerul Apărării Naţionale - Statul Major General, restul pretenţiilor civile formulate de MApN fiind respinse ca nefondate. De asemenea, şeful CJ este obligat la plata sumei de 8.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare către stat.

Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru că în perioada 2009 - noiembrie 2013 nu a asigurat finanţarea Centrului Militar Zonal Constanţa.

Din rechizitoriul procurorilor rezultă că Nicuşor Constantinescu nu a efectuat reparaţiile necesare la sediul instituţiei şi a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilităţi şi servicii de pază necesare funcţionării în condiţii normale a acestei instituţii.

Şeful CJ Constanţa a încercat de mai multe ori să evacueze instituţia din sediul pe care îl ocupa, ceea ce a provocat vătămări ale drepturilor şi intereselor legale ale Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pagube acestei instituţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor