Nicuşor Dan: Cel mai mare pericol pentru România este un Guvern în jurul PSD

Uniunea Salvaţi România nu va susţine în Parlament un Guvern format în jurul partidului condus de Liviu Dragnea, a subliniat liderul USR, Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În momentul acesta, cel mai mare pericol pentru România este un Guvern în jurul PSD. Uniunea Salvaţi România nu va susţine în Parlament şi cu atât mai puţin nu va intra în orice formă de colaborare, alianţe, cu un astfel de tip de Guvern, a declarat marţi, la RFI, preşdintele USR Nicuşor Dan.

"Vom vota proiectele bune indiferent cine le propune, ne vom opune proiectelor proaste indiferent cine le propune. Dacă sunt chestiuni ilegale le vom sesiza autorităţilor şi vom încerca să propunem acele lucruri pe care le avem în programul nostru", a adăugat Nicuşor Dan.

Liderul USR a explicat că sub această umbrelă a USR-ului se regăsesc oameni cu opţiuni ideologice diverse şi stânga şi dreapta şi conservatori şi progresişti, însă uniţi de foarte-foarte multe lucruri pe care le au în comun – încercarea de a opri jaful din banii publici, reforma administraţiei, o relaţie corectă a politicianului cu cetăţeanul, o depolitizare a instituţiilor şi un mediu economic concurenţial.

"Toate acestea sunt aşteptări ale societăţii care s-au izbit până acum şi se vor izbi în continuare de un monopol al clasei politice şi pentru care noi milităm", a subliniat Nicuşor Dan.