Nicuşor Dan: Moroianu nu a dat niciun semn de a retracta acuzaţiile grave şi mincinoase pe care ni le-a adus

Decizia de excludere luată de conducerea USR în cazul Moroianu nu este definitivă. Soţul vicepreşedintei USR Clotilde Armand are posibilitatea de a face apel la Comisia de arbitraj, a anunţat liderul partidului, Nicuşor Dan.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Până în acest moment, Sergiu Moroianu, soţul vicepreşedintei USR Clotilde Armand, nu a dat niciun semn că vrea să îşi retracteze acuzaţiile "foarte grave şi mincinoase" pe care le-a lansat în urmă cu puţin timp, acuzaţii care au dus la excluderea lui din partid, a declarat luni, la Parlament, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan.

Întrebat dacă USR va reveni asupra deciziei de a-l exclude pe Sergiu Moroianu din partid, Nicuşor Dan a replicat că matematicianul poate să facă apel la Comisia de arbitraj.

"Tot ceea ce poate să facă domnia sa este conform Statutului, să facă un apel la Comisia de arbitraj. Dacă îl va face, Comisia de arbitraj îl va judeca. Până în momentul ăsta nu a dat niciun semn de a retracta acuzaţiile foarte grave şi mincinoase pe care ni le-a adus", a explicat Nicuşor Dan.

Potrivit liderului USR, decizia de excludere a lui Sergiu Moroianu a fost luată în unanimitate de Biroul Naţional al partidului.

"Nu cred că este o intimidare, a fost o decizie pe care a luat-o în unanimitate Biroul Naţional prin toţi membrii prezenţi. Eu nu sunt un om conflictual şi cred că trebuie să gândim cu toţii foarte raţional situaţia în care ne aflăm şi mai ales să avem responsabilitate pentru toţi oamenii care îşi pun speranţe în noi", a arătat liderul USR.

Reamintim că excluderea lui Moroianu a fost decisă după ce acesta a lansat, pe Facebook, o serie de acuzaţii incendiare în principal la adresa lui Matei Păun, şeful de campanie al partidului şi la adresa unuia dintre vicepreşedinţii USR, Roxana Wring.

Pentru mai multe detalii despre acest scandal intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne