Nigel Farage avertizează: “Establishmentul pierde controlul asupra populaţiei”

Nigel Farage.
Nigel Farage. (Captură Foto)

Nigel Farage, vârful de lance al campaniei de scoatere a Marii Britanii din UE cutreieră acum SUA pentru a susţine campania lui Donald Trump.

Deşi sprijină un miliardar în cursa prezidenţială din partea Republicanilor, mesajul lui Farage se adresează oamenilor obişnuiţi şi micilor întreprinzători. Pe de cealaltă parte Hillary Clinton reprezintă partidul Democrat, presupus reprezentant al maselor, înfăşurată în scandaluri privind mite, afaceri tenebroase cu China şi Rusia şi vehicularea de secrete de stat.

Cu toate acestea, Nigel Farage susţine că ia atitudine împotriva Sistemului.

“Imperiul este confuz” în privinţa Brexitului, a declarat Nigel Farage, adăugând că establishmentul globalist nu are niciun indiciu asupra modului în care ar putea recâştiga controlul. Într-un interviu acordat controversatului jurnalist Alex Jones, Farage a explicat că problema establishmentului stă în faptul că acesta luptă împotriva pe mai multe fronturi în acelaşi timp.

“Vom avea alegeri [prezidenţiale] americane, vom avea un referendum important în Ungaria asupra cotelor [obligatorii privind redistribuirea imigranţilor], avem o reluare a alegerilor prezidenţiale austriece, unde candidatul de dreapta a fost înşelat cu voturi false”, a precizat Farage. “Aşadar, ei au o problemă reală, ei luptă acum cu noi pe o întreagă serie de fronturi”.

“Ce vor face pentru a răspunde? Nu stiu răspunsul la acest lucru pe moment şi ştiţi ceva? Nici ei.”

“Brexitul este prima lovitură de răspuns dată acestui fenomen al marilor bănci şi al marilor companii care controlează politica şi care distruge în mod voit democraţia statului-naţiune, care elimină lucrul pentru care au luptat străbunii noştri – care şi-au vărsat sângele pentru a crea şi pentru a proteja libertăţile noastre”, a continuat Farage.

“Ceea ce am făcut oferă inspiraţie pentru luptătorii libertăţii din Lumea Occidentală”, a susţinut el.

Farage a declarat apoi că Hillary Clinton, candidata republicană democrată la alegerile prezidenţiale din SUA, acţionează în favoarea agendei globaliste, adăugând că alegerile americane sunt cruciale pentru lupta împotriva globalizării.

“Hillary reprezintă tot ceea ce s-a întâmplat greşit în vieţile noastre în ultimele câteva decenii. Ea face parte din acel fenomen, în care singurul lucru care pare să conteze este corporatismul”, a susţinut Farage.

“Companiile mari şi globale doresc să impună reguli pentru a scoate din funcţiune orice competitori mici sau medii”.

Şi lui Hillary îi plac organismele globale şi supranaţionale care nu răspund în faţa nimănui, a continuat Farage.

“Cred că ea vede Uniunea Europeană ca un prototip pentru o formă chiar mai mare de guvern global. Dacă nu doreşti să schimbi nimic, dacă doreşti să continui cu tipul de cronism pe care îl vedem la Fundaţia Clinton, dacă doriţi ca lucrurile să rămâne la fel, atunci votaţi cu Hillary”.

Farage a mai comentat şi asupra criticilor publice lansate de Hillary Clinton la adresa recentei vizite efectuate de el în SUA pentru a lua cuvântul la un miting de campanie al lui Donald Trump în Mississippi.

“Pot folosi această oportunitate pentru a-i mulţumi lui Hillary Clinton din adâncul inimii pentru că a făcut ceea ce a făcut?” a întrebat Farage. “Ea mi-a îmbunătăţit profilul în mod semnificativ în cadrul acestor alegeri prezidenţiale. Aşadar, Hillary, îţi mulţumesc”.