Noi lucrări în Parcul Lumea Copiilor. Mister în privinţa costului şi necesităţii

Odată cu primăvara în Parcul Lumea Copiilor din sectorul 4 au apărut muncitori puşi pe treabă. În timp ce vecinii parcului se tem de lucrări care vor distruge spaţiul verde, reprezentanţii DAPZA promit ceva ce n-a mai văzut cetăţeanul. În ceea ce priveşte necesitatea şi costurile lucrărilor, răspunsurile se lasă aşteptate.
Lucrări în Parcul Lumea Copiilor, 7 martie 2016
Lucrări în Parcul Lumea Copiilor, 7 martie 2016 (Pagina de Facebook Salvati Parcul Lumea Copiilor)

Luni dimineaţă în Parcul Lumea Copiilor, la rotondă, au apărut muncitori care s-au apucat să scoată mobilierul urban, altminteri perfect funcţional. Cetăţenilor din zonă care, de când şi-au văzut o porţiune din parc distrusă de ridicarea unui complex rezidenţial, ridicat în baza unei autorizaţii date de primăria sectorului 4, sunt deosebit de atenţi la ceea ce mişcă în parc, li s-a comunicat, neoficial, că la rotondă urmează să fie ridicat un monument în memoria victimelor de la Colectiv.

Lucrări în Parcul Lumea Copiilor, 7 martie 2016
Lucrări în Parcul Lumea Copiilor, 7 martie 2016 (Salvaţi Parcul Lumea Copiilor, Facebook)

Pe lângă faptul că un astfel de monument ar fi mai oportun la locul tragediei, în faţa fostei fabrici Pionierul, locuitorii din zonă se tem că o asemenea lucrare efectuată în parc ar duce la defrişarea unor copaci. În centrul spaţiului verde de la rotondă este un platan de 40-50 de ani ce ar fi tăiat dacă s-ar construi monumentul. Mai mult, cum muncitorii au informat că aleea spre spaţiul în amenajare (deja largă cât să treacă două maşini) se va lărgi, vecinii parcului au temeri că scopul aceşti lărgiri ar fi pentru a putea permite accesul unor coloane oficiale de maşini, ceea ce ar bulversa liniştea în parcul ce mai păstrează câteva oaze de linişte pentru copii, părinţi, bunici.

Parcul Lumea Copiilor
Parcul Lumea Copiilor (Fotografie primită de la cititori)

Cât despre mobilierul care se scoate - bănci şi spaliere - acesta a fost instalat în urmă cu doar câţiva ani şi este în bună stare de funcţionare şi în linie cu restul lucrărilor din parc, ceea ce pune sub semnul întrebării investiţia din parc făcută, evident, pe banii cetăţenilor.

Parcul Lumea Copiilor, zona rotondă, amenajare din 2009.
Parcul Lumea Copiilor, zona rotondă, amenajare din 2009. (Fotografie primită de la cititori)

Contactaţi de reporterii Epoch Times, reprezentanţii Direcţii Administrare Parcuri şi Zone de Agrement( DAPZA) sector 4 au negat că în parc se va construi vreun monument sau se vor tăia copaci, declarând că se pregăteşte o amenajare "foarte frumoasă", care să bucure cetăţeanul.

"Nu se ridică niciun monument. Suntem în lucru cu o amenajare care se va face în parc, pe locul acela va fi o amenajare, se plantează nişte pomi, cu bănci, cu plante, totul va fi mult mai frumos în viitor. O să bucurăm cetăţenii cu lucruri mai noi care nu au mai fost în parc.", a declarat directoarea DAPZA, Liana Mariana Marin.

Întrebată în baza cărui plan de investiţii şi a cărei autorizări se face amenajarea, directoarea Marin ne-a îndrumat spre un subordonat care ne-a comunicat şi el că în parc se scoate mobilierul existent, care va fi mutat în altă parte, pentru a se face noi amenajări "cu nişte bănci din metal tot cu lemn şi nişte ghivece frumos ornamentate, turnate din beton şi îmbrăcate în piatră.

"Nu se taie niciun copac! S-au scos doar băncile de lemn şi în locul lor vor veni 25 de băncuţe cu 50 de ghivece din beton, băncuţele frumos placate cu piatră de râu şi deasupra vine scândură. Banca va avea vreo 2,5 metri şi cu ghivece de 80 x 80 cm. Se reamenajează zona! O să mai plantăm nişte copaci", a explicat dl Mircea Tudor, şef Serviciu Administrativ, adăugând că lucrarea, începută azi va fi finalizată, teoretic, în maxim o lună.

Cât despre costurile proiectului, reprezentantul DAPZA a răspuns "nu stiu", informând doar că investiţia a fost aprobată de Consiliul Local şi că datele financiare nu sunt în posesia lui.

Reprezentanţii primăriei Sector 4 nu au fost disponibili până la ora publicării acestei ştiri pentru a oferi informaţii pe tema acestei investiţii - necesitatea ei, costuri, modalitate atribuire contract, furnizor etc. Vom reveni cu mai multe informaţii pe acest subiect.

Lucrări în Parcul Lumea Copiilor, 7 martie 2016
Lucrări în Parcul Lumea Copiilor, 7 martie 2016 (Pagina de Facebook Salvati Parcul Lumea Copiilor)

Cât despre cetăţenii din zonă, beneficiari finali ai amenajării "foarte frumoase" pe care edilii sectorului 4 o pregătesc pentru "bucuria" lor, redăm opinia unuia dintre membrii grupului Salvaţi Parcul Lumea Copiilor:

"Am prefera să fim consultaţi în privinţa amenajărilor din parc pentru că noi stăm toată ziua acolo. Am vrea ca primăria să fie transparentă şi să vorbească şi despre costuri şi modalitatea de acordare a proiectelor. Am vrea să se betoneze mai puţin şi să se planteze mai mult.

Am vrea ca parcul să arate ca o zonă naturală, nu ca o parcare betonată plină de magazine şi coşuri de gunoi supraevaluate.", a declarat unul din cetăţenii ce locuiesc în vecinătatea parcului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne