Noi proteste împotriva gazelor de şişt la Toporăşti, comuna Pungeşti

Pungeşti
Pungeşti (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

O nouă manifestaţie autorizată împotriva gazelor de şist s-a desfăşurat marţi, în jurul prânzului, în localitatea Toporăşti, comuna Pungeşti, zecile de protestatari îndurând frigul mai bine de o oră în prezenţa echipajelor de jandarmi, notează mediafax.

Zecile de localnici s-au adunat pe unul din terenurile private ale localităţii Toporăşti, unde au manifestat tăcut faţă de exploatarea gazelor de şist din comuna Pungeşti, acolo unde compania americană Chevron a demarat amenajarea platformei pe care va fi amplasată prima sondă de explorare a gazelor de şist.

Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, protestul a durat numai puţin peste o oră cu toate că aveau autorizaţie pentru a protesta timp de trei ore. În zonă au fost prezente mai multe echipaje de jandarmi din partea Jandarmeriei Vaslui.

„Oamenii s-au adunat pe un teren privat din Toporăşti şi, pe perioada cât au stat acolo, nu au scandat lozinci împotriva vreunei persoane sau autorităţi a statului. De asemenea, nu au fost înregistrate incidente, întreaga acţiune derulându-se în mod paşnic,” a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vaslui, Lucian Modoranu.

Luni, comisia pentru industrii şi servicii din cadrul Camerei Deputaţilor a dezbătut o propunere legislativă prin care se cere interzicerea fracturării hidraulice în România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne