Noile fotografii NASA prezintă detalii uimitoare ale punctelor luminoase misterioase de pe Ceres


Craterul Occator de pe corpul ceresc Ceres
 
Craterul Occator de pe corpul ceresc Ceres   (NASA/JPL-CALTECH/UCLA/MPS/DLR/IDA/PSI)

Noile fotografii trimise către NASA de sonda spaţială Dawn prezintă detalii uimitoare ale punctelor luminoase misterioase observate în craterul Occator de pe planeta pitică Ceres – situată în centura de asteroizi a sistemului nostru solar – care au uimit comunitatea astronomilor din întreaga lume, conform agenţiei de ştiri Sputnik.

În prezent, încă nu se ştie din ce cauză sunt acele puncte atât de luminoase. Captând imaginea cu o rezoluţie mai mare, luminile din interiorul craterului au devenit mai clare. Cu toate aceasta, încă nu se ştie sigur despre ce anume este vorba.

Fotografiile făcute pentru a crea harta topografică a craterului au folosit două componente: imagini de suprafaţă obţinute în timpul operaţiunii High Altitude Mapping Orbit (HAMO) desfăşurate de sonda Dawn şi imagini surprinse din diferite unghiuri.

Până în decembrie, sonda Dawn va coborî la o altitudine de 352 km deasupra planetei Ceres. Va trebui să aşteptăm să obţinem răspunsuri mai concludente în privinţa punctelor luminoase pentru a vedea dacă există activităţi vulcanice, depozite de sare sau viaţă extraterestră pe acea planetă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură