Noua ştiinţă, rapoarte multiple: Vaccinul împotriva COVID-19 cauzează blocaje pulmonare

(ShutterStock)

O echipă de medici a avertizat lumea medicală asupra pericolului de blocaj arterial în urma vaccinării împotriva COVID într-un nou raport de caz, publicat pe 5 august 2022 în Cureus Journal of Medical Science.

Raportul de caz descrie modul în care pacientul lor, în vârstă de 67 de ani, a început să aibă dificultăţi de respiraţie la două zile după ce a primit a doua doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19. Apoi, în timp ce făcea nişte lucrări de grădinărit respira cu mare dificultate chiar şi după ce s-a odihnit o jumătate de oră. Aşa că a mers la urgenţe.

Medicii de la Urgenţe au constatat că inima acestui pacient bătea cu putere şi că unul dintre picioare începuse să i se umfle. Tensiunea arterială era anormal de mare. Un test de sânge pentru evaluarea nivelului de troponină a relevat, de asemenea, un nivel anormal de ridicat de troponină. Troponina este un tip de proteină care se găseşte în muşchii inimii. Atunci când muşchii inimii sunt afectaţi, în urma unui atac de cord sau a unui alt stres asupra inimii, troponina este eliberată în fluxul sanguin.

A fost chemat un cardiolog, iar pacientul a fost internat în spital. Având în vedere că rezultatele testelor au fost foarte proaste, medicii au speculat că ar fi avut "un deznodământ sumbru dacă nu se iniţia un tratament urgent".

Cu alte cuvinte, dacă nu s-ar fi dus la Urgenţe pentru a primi tratament imediat, probabil că ar fi murit.

Embolie pulmonară după vaccinare

O tomografie computerizată le-a arătat în continuare medicilor că pacientul avea embolie pulmonară. Embolia pulmonară este un cheag de sânge semnificativ într-o arteră majoră care duce de la inimă la plămâni, întrerupând fluxul sanguin. Rinichii săi erau, de asemenea, afectaţi în mod acut de embolie.

La acest pacient s-a descoperit, de asemenea, un alt cheag, o tromboză venoasă profundă, la nivelul gambei, ceea ce provocase umflarea piciorului.

Intervenţia cu cateter

Medicii au acţionat rapid pentru a-i administra anticoagulante şi a-l pregăti pentru o intervenţie cu cateter. Aceştia i-au plasat un cateter prin gât până la inimă pentru a îndepărta cheagul.

La câteva zile de spitalizare după operaţie, pacientul părea să se fi recuperat complet.

Deoarece acest bărbat de 67 de ani nu avea factori de risc sau antecedente de tromboză şi fusese recent vaccinat de Pfizer, echipa medicală a suspectat trombocitopenia trombotică imună indusă de vaccin.

Un dentist din Minnesota suferă o embolie pulmonară indusă de vaccin

În calitate de furnizor de servicii medicale, Doug Trebtoske a simţit că trebuie să dea un bun exemplu, administrând toate vaccinurile recomandate anti-COVID-19.

Trebtoske, un dentist cu sediul în Rochester, Minnesota, a declarat pentru The Epoch Times că, deşi nu şi-a obligat angajaţii să se vaccineze, "a acceptat orbeşte poziţia CDC privind vaccinarea".

El a susţinut vaccinarea deoarece o rudă a sa prin căsătorie, care, ca şi Trebtoske, avea 68 de ani şi o stare de sănătate bună, a murit din cauza COVID-19 cu o lună înainte ca vaccinurile să fie disponibile.

Dar după cel de-al treilea vaccin Pfizer, pe care l-a primit în septembrie 2021, Trebtoske a început să tuşească puternic. El a mers la un serviciu de urgenţă la 30 de zile după acest al treilea vaccin, deoarece avea dureri mari la coaste.

"Durerea era isuportabilă, de parcă cineva îmi înfingea un cuţit în piept", a spus el.

Medicii nu erau siguri ce avea, iar la începutul lunii noiembrie a fost spitalizat cu diagnostic de embolie pulmonară şi două coaste rupte. De atunci, a fost spitalizat de două ori şi a suferit două operaţii la coaste.

Atât Trebtoske, cât şi medicul său de familie cred că embolia pulmonară a fost o tromboză cu trombocitopenie indusă de vaccin de la a treia doză de vaccin Pfizer.

Trombocitopenie trombotică imună indusă de vaccinuri

Atunci când o persoană suferă de trombocitopenie trombotică imună indusă de vaccin, sau VITT, aceasta prezintă de obicei cheaguri de sânge într-o venă sau arteră (care pot provoca umflarea unui picior, dureri în piept sau amorţeală corporală), precum şi un număr scăzut de trombocite în sânge, potrivit Colegiului American de Cardiologie.

Atât tromboza, cât şi trombocitopenia pot pune în pericol viaţa bolnavului.

Dr. Kenji Yamamoto, un chirurg cardiovascular care lucrează la Okamura Memorial Hospital din Shizuoka, Japonia, a înregistrat o creştere semnificativă a trombocitopeniei trombotice imune induse de vaccin de când a început vaccinarea împotriva COVID-19. Din cauza pericolelor pe care le prezintă VITT, Yamamoto consideră că programul de rapel al vaccinării ar trebui să fie oprit.

"Mass-media a ascuns până acum evenimentele adverse ale administrării vaccinurilor, cum ar fi trombocitopenia trombotică imună indusă de vaccin (VITT), din cauza propagandei părtinitoare", a scris Yamamoto într-o scrisoare publicată în revista Virology la 5 iunie 2022.

Tulburări de sânge după vaccinare la persoane anterior sănătoase

La scurt timp după lansarea vaccinurilor împotriva COVID-19 în Europa, hematologii "au început să observe persoane tinere, anterior sănătoase, care prezentau tromboze severe şi extinse", potrivit unui articol publicat în revista Blood.

"Spre deosebire de majoritatea cazurilor de tromboză, a existat o trombocitopenie asociată şi niciun factor ce predispune la risc trombotic".

Aceste cazuri au fost considerate a fi legate în principal de vaccinul AstraZeneca, care era disponibil pe scară largă în Europa, dar nu şi în Statele Unite.

Peste 70 la sută dintre tinerii care au făcut VITT, al cărei debut a fost de obicei între cinci şi 30 de zile după vaccinarea împotriva SARS-cov-2, au murit.

Peste 12 alte articole ştiinţifice evaluate de colegi au menţionat, de asemenea, acest efect secundar al vaccinului, medicii recomandând protocoale de diagnosticare a VITT şi publicând rapoarte de caz din Tailanda, India şi alte câteva ţări.

La cinci luni după ce vaccinul AstraZeneca a fost pus la dispoziţie pentru prima dată, în Regatul Unit au fost raportate cel puţin 242 de cazuri de coagulare şi 49 de decese provocate de vaccin la adulţi tineri şi sănătoşi, potrivit BBC.

În mai 2021, Regatul Unit a început să recomande ca adulţilor cu vârste cuprinse între 18 şi 39 de ani să li se ofere o alternativă la vaccinul Oxford-AstraZeneca.

Apoi, în octombrie 2021, New England Journal of Medicine a publicat un studiu privind aproximativ 220 de cazuri de tromboză în Regatul Unit, care s-au dovedit a fi provocate de vaccin.

Aceşti pacienţi au dezvoltat cheaguri mai ales în plămâni (arterele pulmonare) şi în picioare, la fel ca pacientul Pfizer.

Deşi VITT fusese observată cel mai adesea în urma administrării vaccinurilor AstraZeneca şi Johnson & Johnson, alte rapoarte au constatat tromboze asociate cu vaccinurile Moderna şi Pfizer în urma vaccinării cu acestea.

În cazul unor persoane, vaccinarea induce o "stare protrombotică" în care nivelul celulelor de coagulare din sânge este perturbat, crescând probabilitatea formării de cheaguri în vasele de sânge.

După cum subliniază autorii studiului de caz actual, au existat şi alte articole de avertizare timpurie în literatura ştiinţifică. O echipă de şase medici austrieci a publicat, de asemenea, în New England Journal of Medicine, articole despre tromboza survenită în urma vaccinării împotriva COVID-19, precum şi o echipă de medici norvegieni.

În noiembrie 2021, o analiză publicată în revista Vaccines a arătat că, în doar patru luni din 2021 au existat 729.496 de evenimente adverse, dintre care 3.420 au fost trombotice; 63 dintre cei afectaţi au murit: şase dintre ei au făcut vaccin Moderna, 25 vaccin Pfizer şi 32 vaccinul Oxford-AstraZeneca.

Negarea legăturii

Cu toate acestea, mai mulţi medici de la Clinica Mayo i-au spus lui Doug Trebtoske, dentistul din Minnesota, că nu există nicio legătură între problemele pulmonare pe care le-a avut şi vaccinurile anti COVID-19. În schimb, a spus el, l-au diagnosticat cu "embolie pulmonară de origine nedeterminată".

Au trecut nouă luni de când a primit cel de-al treilea vaccin Pfizer. Trebtoske este în continuare bolnav; nu mai poate lucra. A fost nevoit să îşi vândă cabinetul stomatologic şi nu mai poate dansa. Se gândeşte la încă o operaţie majoră pentru a rezolva o problemă persistentă la coaste, cauzată de embolia pulmonară.

Mai mult, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 de două ori, în ciuda faptului că a fost vaccinat de trei ori.

Dacă ar trebui să o ia de la capăt, nu este sigur că ar face aceleaşi alegeri în materie de vaccinuri.

"Probabil că mi-ar fi fost mai bine să nu mă fi vaccinat, personal", a spus el. "Simt că organismul meu reacţionează exagerat la vaccin şi de aceea am făcut cheaguri de sânge. Medicul meu de familie este de aceeaşi părere".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură