Novinite: cei şapte bulgari, reţinuţi ilegal în Serbia la comanda Chinei, eliberaţi

În jur de 1.000 de practicanţi Falun Dafa practică meditaţia în Dag Hammarskjold Plaza din New York.
În jur de 1.000 de practicanţi Falun Dafa practică meditaţia în Dag Hammarskjold Plaza din New York. (Samira Bouaou/Epoch Times)

Şapte practicanţi Falun Gong reţinuţi ilegal în Serbia luni, au fost eliberaţi miercuri la prânz de autorităţile din Belgrad, în urma intervenţiei Ambasadei bulgare, relatează Novinite.

Cei şapte, aderenţi ai mişcării spirituale Falun Gong, au fost răpiţi de poliţa sârbă din hotelul în care erau cazaţi în Belgrad, luni noapte, fără ca poliţia să citeze motive legale.

Ulterior, autorităţile sârbe i-au acuzat pe cei şapte că plănuiau să participe la o manifestaţie paşnică. Protestul era organizat înaintea sosirii delegaţiei chineze la Belgrad, cu ocazia summit-ului liderilor din Europa Centrală şi de Est şi din China.

Manifestaţiile paşnice planificate împotriva politicilor de represiune a guvernului chinez au fost interzise de către autoritatea locală de poliţie în ziua de sâmbătă, cu două zile înaintea conferinţei ECE plus China, fără nicio justificare oferită organizatorului.

Cei şapte bulgari doreau să atragă atenţia comunităţii internaţionale asupra atrocităţilor comise de regimul comunist de la Beijing împotriva aderenţilor mişcării spirituale Falun Gong. Înrudită cu artele marţiale, Falun Gong a fost promovată în China patru ani, înainte ca Partidul să facă o numărătoare a practicanţilor săi. Aflând în 1996 că numărul acestora se ridica la 70-100 de milioane, dublu faţă de cel al membrilor de Partid, autorităţile de la Beijing au început un genocid împotriva milioanelor de oameni nevinovaţi, presărat cu torturi, crime odioase şi chiar recoltări sistematice de organe de la milioanele de practicanţi închişi în lagăre de muncă şi puşcării de pe întinsul Chinei.

Pentru a acoperi crimele, delegaţiile de la Beijing cer deseori ţărilor gazdă să interzică orice protest care se desfăşoară cu ocazia vizitelor oficiale chineze - incident care s-a petrecut acum la Belgrad.

Ministerul Afacerilor Externe şi consulatul bulgar din Serbia s-au ocupat de eliberarea celor şapte bulgari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe