O purtătoare de cuvânt americană demisionează după ce le-a criticat pe fiicele lui Obama

Barack, Sasha şi Malia Obama.
Barack, Sasha şi Malia Obama. (captură.)

Purtătoarea de cuvânt a unui reprezentant republican guvernamental a anunţat luni că va demisiona, deoarece le-a criticat pe contul său de Facebook pe cele două fiice ale preşedintelui Barack Obama.

Elizabeth Lauten, purtător de cuvânt al republicanului Stephen Fincher din statul Tennessee, a criticat pe social media felul în care au fost îmbrăcate fiicele preşedintelui Obama - Sasha , în vârstă de 13 ani, şi Malia Obama -, precum şi lipsa de "clasă" afişată în timpul unui eveniment care a avut loc miercuri, la Casa Albă.

"Dragelor Sasha şi Malia, ştiu că sunteţi în plină adolescenţă, însă faceţi parte din familia prezidenţială, încercaţi să daţi dovadă de un pic de clasă. Îmbrăcaţi-vă pentru a fi respectate, nu pentru a merge la întâlnire într-un bar. Şi nu vă îmbufnaţi în timpul unui eveniment televizat public", a comentat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest a declarat luni că este "surprins că un agent al Capitoliului foloseşte un eveniment legat de (sărbătoarea de familie) Thanksgiving pentru a-i critica pe membrii familiei prezidenţiale".

"Acest incident ne aminteşte că", atunci când vorbim în public trebuie "să ne alegem cuvintele cu mare atenţie şi să încercăm să fim conştienţi de modul în care vor fi primite aceste cuvinte şi mesaje", a comentat acesta.

Cele două adolescente, care au zâmbit de fapt în cea mai mare parte a ceremoniei, păreau să se plictisească în anumite momente, lucru care i-a distrat pe unii jurnalişti de la Washington.

Ca urmare a criticilor severe care i s-au adus pe Twitter şi în presă, Elizabeth Lauten şi-a anunţat demisia în interviurile acordate mai multor posturi americane, precum NBC News şi Fox News.

În SUA, criticile referitoare la viaţa personală a familiei prezidenţiale sunt considerate tabu. În presa americană nu este relatată aproape deloc viaţa privată a fiicelor preşedintelui Obama, care locuiesc la Casa Albă cu părinţii lor şi merg la şcoală la Washington.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe