O reptilă uriaşă a fost instalată în centrul Chişinăului. Ion Ceban cere demisii

Reptila instalată în centrul mun. Chişinău
Reptila instalată în centrul mun. Chişinău (facebook.com/M. Ciobanu)

Primarul general al Chişinăului, Ion Ceban, a cerut demisia şefului Direcţiei comerţ şi prestări servicii, Marcel Zambiţchi, dar şi a altor funcţionari ai primăriei după ce o reptilă uriaşă şi dezgustătoare a fost instalată zilele trecute lângă pomul de Crăciun din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN).

Ion Ceban şi-a scris opinia pe pagina sa de Facebook după ce mai mulţi internauţi au comentat că o astfel de creatură nu ar trebui să se afle în centrul Capitalei cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

„Marcel Zambiţchi a treia săptămâna vorbim despre faptul că în piaţă nu trebuie să fie favelă peste favelă. Fără пристройкэ (anexă n.r.) şi mansardă, fără prea multe elemente adunate unul peste altul. Rog demisia benevolă de luni. Ilie Ceban şi Talmaci Adrian.

Dna Steluţa Mitricu cum am vorbit ieri, faceţi regulă estetică şi funcţională acolo. Aveţi termen până pe 21.12 când se lansează târgul de Crăciun”, a adăugat edilul Chişinăului în postarea sa.

În context, deputata blocului ACUM-Platforma DA, Maria Ciobanu a ţinut să sublinieze că instalarea reptilei chiar în faţa Casei Guvernului moldovean ar fi „o idee de milioane! Bravo autorului! Acolo îi este locul reptilei! REPTILĂ - clasă de vertebrate târâtoare, ovipare, cu temperatura corpului variabilă, cu corpul acoperit de o piele groasă, solzoasă, fără picioare sau cu picioare scurte, dispuse lateral. (Fig.) Persoană care este gata să se înjosească pentru a parveni!”