O treime din ajutorul umanitar al lui Putin constă în apă şi sare (media ucrainene)

O parte semnificativă a ajutorului umanitar trimis de Rusia în estul Ucrainei constă în sare simplă şi apă potabilă, informează marţi agenţia ucraineană Unian, citând surse din serviciile secrete ale Kievului.
Convoiul umanitar trimis de Rusia în estul Ucrainei. (youtube.com)
Epoch Times România
19.08.2014

O parte semnificativă a ajutorului umanitar trimis de Rusia în estul Ucrainei constă în sare simplă şi apă potabilă, informează marţi agenţia ucraineană Unian, citând surse din serviciile secrete ale Kievului.

Coloana de camioane ruse transportă, în special, 700 de tone de apă, care a fost încărcată în zona poligonului Alabino unde se antrenează Divizia a II-a de gardă Tamanskaia.

Media ucrainene a fost surprinsă de cantitatea de sare trimisă de Rusia Ucrainei, dar indică totuşi faptul că sosirea celor 700 de tone de apă la graniţă, unde se afla blocat convoiul umanitar de la sfârşitul săptămânii trecute, a coincis cu privarea totală de apă a oraşului Doneţk, unde au loc lupte grele între armata ucraineană şi rebelii proruşi, după un asediu de mai multe săptămâni a oraşului.

Convoiul umanitar din 280 de camioane mari (Kamaz) a pornit de la Moscova în 12 august, cu aproape 2.000 de tone de ajutoare destinate locuitorilor din estul Ucrainei. Pe lângă apa şi sarea deja menţionate, acesta mai conţine 400 tone de cereale (hrişcă, orez etc), 100 tone de zahăr, 62 tone de alimente pentru copii, 54 de tone de echipament medical şi medicamente, 12.000 de saci de dormit, 69 generatoare electrice de diferite capacităţi.

Şeful adjunct al Serviciului de stat fiscal din Ucraina, Anatoli Makarenko, a menţionat luni pe pagina sa de Facebook că transportul umanitar trimis de Moscova va traversa punctul de trecere Izvarino-Doneţk (regiunea Rostov, sudul Rusiei), în urma unui acord cu Crucea Roşie. Ulterior, acesta va fi predat Crucii Roşii, ai cărei reprezentanţi vor însoţi convoiul rusesc pe teritoriul ucrainean, după toate procedurile de control vamal la frontieră.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor