Obiectiv atins! Un jurnalist află de ce Dragnea poate fi şeful Camerei Deputaţilor deşi e condamnat penal

Nimeni nu se poate autointitula autoritate morală peste votul pe care îl dau oamenii, a susţinut Dragnea, întrebat fiind dacă este demn să fie şef al Camerei Deputaţilor în condiţiile în care este condamnat la închisoare cu suspendare.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD),
Liviu Dragnea(Presedinte PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Aflat sâmbătă la Zalău unde a avut loc congresul UDMR, liderul PSD a explicat, răspunzând la o întrebare a presei, de ce condamnarea penală pe care a primit-o în dosarul referendumului din 2012 nu este incompatibilă cu funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Potrivit lui Dragnea, el poate fi preşedinte al Camerei Deputaţilor căci votul popular este suveran, relatează digi24.ro.

"Din moment ce oamenii m-au votat, înseamnă că pot să ocup această funcţie, este foarte simplu”, i-a răspuns Dragnea unui jurnalist care l-a întrebat dacă este normal ca un condamnat penal să ocupe funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor într-o ţară europeană, care este în UE de 10 ani?

Răspunsul lui Liviu Dragnea a fost categoric: „Nu există nimeni în lumea asta care să îşi permită să se autointituleze autoritate morală peste votul pe care îl dau oamenii, aşa cum îl dau, este foarte simplu, ăsta este răspunsul la întrebare. Mulţumesc, ţi-ai atins obiectivul”, a încheiat Dragnea adresându-se jurnalistului.

Reamintim că Liviu Dragnea, şef al PSD şi preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare în dosarul fraudării referendumului din 2012. Dragnea mai are un dosar pe rol, fiind judecat de magistraţii Înaltei Curţi pentru instigare la abuz în serviciu.