Occupy Guguţă: Numirea lui Gurin, Reşetnicov şi Apolschii la CCM - o ofensă directă adusă cetăţenilor R. Moldova

Când instituţiile statului însărcinate cu apărarea drepturilor constituţionale sunt aservite unui partid, moldovenii trebuie să-şi apere singuri drepturile şi Constituţia, afirmă activiştii Occupy Guguţă.
Curtea Constituţională a Moldovei.
Curtea Constituţională a Moldovei. (facebook.com/profil CCM)

Membrii Occupy Guguţă care susţin o acţiune de protest permanentă pentru apărarea democraţiei în Republica Moldova susţin că Partidul Democrat şi-a întărit sistemul de apărare prin acapararea Curţii Constituţionale (CCM). Fortăreaţa democraţilor nu reprezintă doar complexul de clădiri de pe strada Armenească ci şi reţeaua tuturor instituţiilor publice care nu mai servesc interesul poporului, ci al uzurpatorului. Este reţeaua tuturor funcţionarilor publici corupţi.

Activiştii civici menţionează că „CCM nu este o adunare de cumetri, nici cumetrie şi nici vânătoare”. Numirile lui Gurin (fost Procuror General în slujba Partidului Democrat şi participant de onoare la vânătoarea de la Pădurea Domnească), Reşetnicov (şef la SIS cunoscut că a distrus documente despre aprilie 2009) şi Apolschii (naşa oligarhului Vladimir Plahotniuc) ca judecători constituţionali nu este doar un simplu exemplu al degradării statului de drept şi a instituţiilor democratice.

„În primul rând, este o ofensă deschisă şi directă adusă poporului. Ultimii doi au ajuns la Curtea Constituţională din fotoliul de deputat şi cel de partid. Gurin a fost călăul şi sperietoarea regimului”, au adăugat reprezentanţii mişcării Occupy Guguţă precizând că PD şi coordonatorul său, „cei care au dat lumii tocmai doi experţi constituţionalişti într-o singură săptămână, ar face bine să citească Legea Supremă în partea ce ţine de uzurparea puterii de stat care constituie cea mai gravă crimă împotriva poporului.

„Noi, poporul, vă vedem. Constituţia încă e în vigoare. Tovarăşii de vânătoare, naşii şi cumetrii cad de asemenea sub incidenţa legii. Cu sau fără judecători de partid. Noi, cetăţenii, avem obligaţia de a o apăra şi asta vom face. Când instituţiile statului însărcinate cu apărarea drepturilor constituţionale sunt aservite unui partid, cetăţenii trebuie să şi le apere singuri”, au concluzionat cei de la Occupy Guguţă.