Octavian Ţîcu: Discursul lui Igor Dodon la APCE - cuvântarea unei slugi preocupate să-şi protejeze stăpânul

Fiecare zi şi pas al lui Igor Dodon se transformă în argument pentru debarcarea şi trimiterea acestuia în faţa justiţiei, afirmă Octavian Ţîcu.
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE)
Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) (Facebook.com/Dodon Igor)

În cadrul sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) care a avut loc miercuri, la Strasbourg, preşedintele Igor Dodon a ţinut un discurs prin care a abordat în faţa delegaţiilor celor 47 de state-membre „ultimele evoluţii în politica internă a Republicii Moldova, inclusiv angajamentul cu privire la implementarea reformelor asumate, combaterea corupţiei etc.”

Şeful statului a scris pe pagina sa de Facebook că a abordat, totodată, aspecte ale politicii externe echilibrate a Republicii Moldova, referindu-se la relaţiile interetnice şi progresul în reglementarea diferendului transnistrean.

În context, preşedintele Partidului Unităţii Naţionale (PUN), deputatul Octavian Ţîcu a menţionat că în ceea ce priveşte discursul lui Igor Dodon la APCE, a rămas surprins de modul în care minciuna este ridicată la rang de politică de stat.

„Igor Dodon, omul cu care Plahotniuc a creat cel mai corupt regim, care şi-a subordonat instituţiile de drept din Republica Moldova tocmai pentru a nu fi ajuns de braţul legii, anunţa de la tribuna APCE că principala lui sarcină este lupta cu corupţia.

În Republica Moldova, asemeni lui Plahotniuc, Dodon este sinonim cu corupţia. Pur şi simplu Dodon se înţelege cu lupta anti-corupţie precum dracul cu tămâia”, a notat parlamentarul.

Ceea ce nu l-a surprins pe liderul PUN în discursul „slugii putiniste la APCE” a fost reluarea ideii de recunoaştere a neutralităţii R. Moldova. „Ca şi cum sărăcia, corupţia sau fuga pe capete a cetăţenilor din Republica Moldova ar avea ca motiv nerecunoaşterea internaţională a neutralităţii.”

Mai mult, din nou, şi de loc surprinzător, Dodon a uitat să menţioneze prezenţa ilegală a trupelor ruse pe teritoriul ţării şi agresiunea continuă a Federaţiei Ruse la adresa Republicii Moldova.

„Discursul lui Igor Dodon la APCE a fost discursul unei slugi mincinoase, preocupată să-şi protejeze stăpânul. Fiecare zi, fiecare pas al lui Igor Dodon se transformă în argument pentru debarcarea şi condamnarea acestuia. Încă nu este timpul pierdut să-l trimitem în faţa justiţiei!”, a concluzionat Octavian Ţîcu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe