Olanda interzice aterizarea Ministrului turc de Externe

Turcia alege din nou să devină una dintre cele mai destabilizatoare forţe din zonă, forţând un incident diplomatic major cu Olanda.
Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu.
Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu. (Captură Foto)

Premierul olandez Mark Rutte a interzis sâmbătă aterizarea unui avion oficial al Turciei, care îl avea la bord pe ministrul turc de Externe, pe motiv că vizita acestuia ar deranja ordinea publică.

Incidentul a survenit după ce Mevlut Cavusoglu, ministrul de Externe al Turciei, a declarat că se va deplasa la Rotterdam, în ciuda faptului că îi fusese interzis să ia cuvântul la o demonstraţie din oraşul olandez.

Olanda se pregăteşte pentru alegeri naţionale miercuri, în cadrul cărora sentimentul anti-imigraţie joacă un rol important.

Rutte a declarat într-o postare pe contul său oficial de Facebook că Turcia a aruncat în aer negocierile pentru vizita lui Cavusoglu în Olanda, după ce Ankara a cerut o prezenţă masivă în stradă.

Faptul că Turcia a ameninţat cu sancţiuni în cazul în care intrarea lui Cavusoglu în Olanda ar fi interzisă a "făcut ca orice soluţie să devină imposibilă" conform premierului olandez.