Olt: Bercea Mondial, condamnat la 7 ani şi jumătate cu executare, în acelaşi dosar cu soţia şi fiul lui

Epoch Times România
22.02.2012

Sandu Anghel, cunoscut ca Bercea Mondial, a fost condamnat, miercuri, de magistraţii Tribunalului Olt, la închisoare, cu executare pe o perioadă de 7 ani şi jumătate, alături de fiul săul, Florin Anghel, zis Ambasador, şi soţia sa, Fănica Anghel, în dosarul de tentativă de omor calificat, după ce anul trecut şi-a înjunghiat unul dintre nepoţi.

Magistraţii Tribunalului Olt au decis, miercuri, ca Bercea să execute o pedeapsă de 7 ani şi 6 luni, pentru tentativă de omor calificat, din care mai are de executat 6 ani şi 6 luni, deoarece în 20 februarie s-a împlinit un an de când Bercea a fost încătuşat, pentru că l-a înjunghiat cu un cuţit pe unul dintre nepoţii săi.

De asemenea, fiul său, Florin Anghel, zis Ambasador, a fost condamnat de aceeaşi instanţă tot la 7 ani şi 6 luni, cu executare, pentru complicitate la infracţiunea de omor calificat, acesta fiind cercetat până acum în stare de libertate. Tot în acest dosar, a fost condamnată la 3 luni, cu suspendare şi soţia lui Bercea, Fănica Anghel. Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a fost arestat în 17 februarie, anul trecut, după ce l-a înjunghiat în spate cu un cuţit pe unul dintre nepoţii săi.

Sandu Anghel a fost cercetat în stare de arest preventiv pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor calificat. El a fost acuzat că anul trecut, pe 17 februarie, şi-a înjunghiat nepotul, pe Ionuţ Anghel, cu un cuţit, într-un bar din Drăgăneşti Olt. Ionuţ Anghel a ajuns în seara zilei de 17 februarie 2011 la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu răni grave, produse cu un cuţit. Victima l-a indicat atunci drept agresor pe Sandu Anghel, personaj al lumii interlope, care îşi spunea Bercea Mondial. După ce Bercea a fost arestat preventiv şi dosarul a ajuns la Tribunalul Olt, victima şi-a schimbat declaraţia, afirmând că nu l-a înjunghiat unchiul său, Sandu Anghel. Acesta, în timpul procesului, a susţinut că este bolnav şi suferă de afecţiuni psihice, boli interne, etc, dar a şi acuzat presa, prin vocea avocaţilor, că-i strică reputaţia şi-i lezează demnitatea numindu-l Bercea Mondial, adică aşa cum el însuşi a scris pe una dintre casele pe care le deţine în Drăgăneşti-Olt.

Bercea a cerut de zeci de ori să fie cercetat în libertate, invocând ori chestiuni de procedură, ori probleme medicale, şapte dintre solicitările sale de a fi pus în libertate fiind admise de Tribunalul Olt şi ulterior respinse de instanţa superioară, Curtea de Apel Craiova. Sandu Anghel nu a fost niciodată pus în libertate pe timpul desfăşurării procesului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor