OMS: radiaţiile de la Fukushima au niveluri normale

Reactoarele 5 si 6 ale Tokyo Electric Power Co. (TEPCO), care au fost avariate de tsunami.
Reactoarele 5 si 6 ale Tokyo Electric Power Co. (TEPCO), care au fost avariate de tsunami. (Issei Kato / AFP / Getty Images)
Alex Johnston
24.05.2012

Agenţia pentru sănătate a ONU a declarat miercuri că nivelul crescut de radiaţii, cauzat de centrala nucleară avariată Fukushima Daiichi, nu sunt atât de dăunătoare cât s-a crezut anterior.

Într-un raport preliminar, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat că locuitorii din prefectura Fukushima din Japonia sunt expuşi unui nivel de radiaţii sub cel care cauzează cancer.

Oraşul Namie şi satul Itate, situate la circa 12, respectiv 18 km de uzină, au fost cele mai afectate, locuitorii fiind expuşi la între 10 şi 50 milisievert, a declarat raportul.

Locuitorii din zonele din apropiere, inclusiv oraşul Iwaki, satul Katsurao, oraşul Soma, oraşul Naraha şi restul prefecturii Fukushima au fost expuşi la între 1 şi 10 milisievert. Prefecturile învecinate au fost expuse la între 0,1 şi 10 milisievert, în timp ce "restul Japoniei" la între 0,1 şi 1 milisievert, se arată în raport.

În alte ţări şi în restul lumii, nivelul de radiaţii este sub 0,1 milisievert, a adăugat acesta.

În general vorbind, populaţiile care au fost expuse la o doză de radiaţii mai mare de 100 milisievert au o şansă crescută de a dezvolta cancer, a susţinut Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

The Epoch Times publică în 35 de ţări şi în 19 limbi. Abonaţi-vă la newsletter-ul nostru electronic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor