Omul care merge pe apă (video)

Steven Frayne
Steven Frayne (YouTube)

Un iluzionist englez face senzaţie cu numerele sale unice de magie. Dar poate cel mai îndrăzneţ de până acum a fost cel în care a fost văzut mergând pe râul Tamisa în Londra.

Despre Steven Frayne, alias Dynamo, iluzionistul care transformă fluturii de hârtie în unii adevăraţi sau reuşeşte să mute o pereche de ochelari de pe coperta unui album.

Într-un interviu acordat ziarului „Weekend Adevărul“ magicianul a povestit cum i-a venit ideea de a merge pe apă:

“Cu ani în urmă, când eram mic, doi tipi pe nume Sonny şi Dean obişnuiau să mă arunce într-un lac artificial din apropierea casei în care mi-am petrecut copilăria. Tu ai vreun asemenea lac prin preajmă? Ştii ce înseamnă? E un lac creat de om, amenajat într-un parc. Şi băieţii ăştia mă tot aruncau în lac, încă de pe vremea când nu ştiam să înot. De atunci îmi doream să fiu în stare să merg pe apă. Iar asta se întâmpla când aveam vreo 9 sau 10 ani. Însă abia în 2011 am reuşit să îmi îndeplinesc acest vis. Dar trebuie să spun că m-am gândit la el vreo 15 ani din viaţa mea...”

Haios este că povesteşte că, în acea zi, când a făcut acest număr şi ajuns în mijlocul râului, cineva de pe un feribot i-a cerut să danseze „Moonwalk“ al lui Michael Jackson.

Tânărul de 30 de ani şi-a făcut numeroşi admiratori şi în rândurile vedetelor. Printre fanii săi înrăiţi se numără actorul Will Smith şi solistul trupei Coldplay, Chris Martin. În plus, Dynamo a fermecat-o pe Natalie Imbruglia, cu un număr în care a transformat un fluture de hârtie într-unul adevărat.

Totuşi, iluzionistul spune că trucul său preferat este cu totul altul. Acela în care mută ochelarii muzicianului Tinie Tempah din fotografia de pe coperta unui album.

“Cred că prin magia mea reuşesc să-i fac pe oameni să se minuneze. Capătă o perspectivă diferită asupra lumii şi adesea reuşesc să zâmbească. E incredibil să faci pe cineva să zâmbească, să râdă, să spună: „Uau!“. O asemenea experienţă poate schimba starea de spirit oricui. Cred că pot să le ofer oamenilor un moment de fericire. Tuturor ne place să fim fericiţi, nu ? Tuturor ne place să zâmbim.”, a mărturisit Steven Frayne

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.