ONU cere luarea de masuri in privinta nesigurantei alimentare

Kadijo Suleyman, refugiată internă din sudul Somaliei, îşi ţine copilul subnutrit în faţa adăpostului ei improvizat din tabăra Taraboonka.
Kadijo Suleyman, refugiată internă din sudul Somaliei, îşi ţine copilul subnutrit în faţa adăpostului ei improvizat din tabăra Taraboonka. (ABDURASHID ABDULLE / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
15.10.2011

Trei agentii ONU pentru alimentatie sustin ca preturile la orez, grau si alte alimente cheie vor ramane volatile si este posibil sa creasca.

In raportul lor anual asupra nesigurantei alimentare globale, Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), Programul Alimentar Mondial si Fondul International pentru Dezvoltare Agricola considera ca fermierii si consumatorii saraci, in special in Africa, vor fi cei mai afectati.

Kostas Stamoulis, director al diviziei pentru Agricultura si Dezvoltare Economica din cadrul FAO, citat de VOA spune ca preturile sunt asteptate sa ramana ridicate si mai volatile.

“Aceasta constituie un mediu riscant pentru securitatea alimentara globala in cazul tarilor care sunt importatori alimentari mici si primari, dar si in cazul grupurilor din interiorul tarilor, fie ca acestea sunt exportatoare sau importatoare”, sustine Kostar.

Raportul sustine ca investitia in sectorul agricol este esentiala si ca esecul de a creste productivitatea va rezulta in fluctuatii continue ale preturilor si expunerea fermierilor si consumatorilor din tarile importatoare de alimente la un risc mai mare de saracie.

Agentiile ONU sunt de parere ca eforturile de reducere a numarului de persoane care sufera de foame la jumatate pana in 2015 intampina mari provocari din partea crizelor alimentare si economice ale anilor recenti. Si, chiar daca tintele sunt atinse, aproximativ 600 de milioane de oameni din tarile aflate in curs de dezvoltare vor continua sa ramana infometati.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor