ONU: Leonardo DiCaprio desemnat ”Mesager al Păcii”

Actorul Leonardo DiCaprio (Didier Baverel / Getty Images for Tag Heuer)
Flori Mladin
17.09.2014

Actorul american Leonardo DiCaprio a fost desemnat "Mesager al Păcii" al Organizaţiei Naţiunilor Unite, având ca prioritate lupta împotriva schimbărilor climatice, a transmis marţi secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, citat de Europa Press.

"Dl DiCaprio este o voce credibilă în mişcarea de mediu şi are o platformă considerabilă pentru a amplifica mesajul său", a declarat Ban Ki Moon. "Mă bucur că a ales să se alăture eforturilor ONU pentru amplificarea gradului de conştientizare a urgenţei de a acţiona acum pentru combaterea schimbărilor climatice."

Prima sa activitate ca ”Mesager al Păcii” va avea loc cu prilejul deschiderii apropiatului Summit al Climei, pe 23 septembrie, la care vor participa lideri de guverne, oameni de afaceri, de finanţe şi societatea civilă pentru a promova lupta împotriva schimbărilor climatice pentru o planetă sănătoasă şi îmbunătăţirea condiţiilor de trai pentru toţi.

Fundaţia Leonardo DiCaprio s-a dedicat protecţiei ultimelor locuri virgine de pe Terra şi soluţiilor privind crearea unei relaţii armonioase între om şi mediul înconjurător.

Leonardo DiCaprio a avertizat că modul în care se va răspunde global crizei climatice în următorii ani ”va determina viitorul omenirii şi al planetei”.

"Am o obligaţie morală de a vorbi în acest moment cheie în istoria omenirii - este un moment de acţiune. Modul în care se răspunde la criza climatică în următorii ani va determina probabil soarta umanităţii şi a planetei noastre."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor