Opinii cu privire la reţinerea şi eliberarea lui Baghirov de forţele de ordine din Rusia

Potrivit informaţiei apărute astăzi pe blogul jurnalistului rus Eduard Baghirov, acesta a fost reţinut, apoi eliberat de forţele de ordine din Rusia. Informaţia respectivă a fost confirmată şi de Procuratura de la Moscova, scrie ria.ru.

Presa rusă mai scrie că, astăzi, Baghirov a fost reţinut dimineaţa, fiind căutat de Procuratura din Republica Moldova. La scurt timp, însă, Baghirov a fost eliberat. Căci potrivit reprezentanţilor Procuraturii, conform legislaţiei Federaţiei Ruse, cetăţenii ruşi nu pot fi extrădaţi.

Premierul Vlad Filat, a spus că nu poate să comenteze acţiunile forţelor de ordine din Rusia, care l-au reţinut, apoi l-au eliberat pe Baghirov.

În acest sens, Filat a declarat: "Eu nu pot să comentez aceste acţiuni, ţine de competenţa autorităţilor ruse. Mai important este procesul care se află în administrarea instanţelor moldoveneşti. Şi aici, Procuratura este instituţia care urmează să ofere detalii vis-a vis de cum derulează acest proces".

Procuratura Generală a Moldovei, deocamdată, nu a comentat acţiunile forţelor de ordine din Rusia, relatează Publika.TV.

Potrivit Publika.TV, pe 16 iunie 2011, Eduard Baghirov a fost reţinut la Chişinău. Acesta este suspectat de implicare în organizarea dezordinilor în masă, care au avut loc pe 7 aprilie 2009.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe