"Opriţi genocidul împotriva Falun Gong" - Apel paşnic în faţa Ambasadei Chinei

Falun Dafa, protest paşnic in faţa Ambasadei Chinei
Falun Dafa, protest paşnic in faţa Ambasadei Chinei (Eugen Horoiu/Epoch Times România)

Practicanţii Falun Gong din România organizează duminică, 21 iunie, un apel paşnic în faţa Ambasadei Chinei din Bucureşti prin care cer încetarea genocidului declanşat de Partidul Comunist Chinez împotriva mişcării Falun Gong, cunoscută şi sub numele de Falun Dafa, informează Asociaţia Falun Dafa România, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Apelul paşnic va avea loc între orele 11:45 – 13:45, pe trotuarul din faţa Ambasadei Chinei de pe Bd. Beijing, din Bucureşti. Cu această ocazie, practicanţii Falun Gong vor sta la dispoziţia publicului pentru a răspunde la întrebări, iar cei prezenţi vor avea ocazia să semneze o petiţie pentru oprirea persecuţiei din China.

Falun Gong este o practică tradiţională ce cuprinde un set de 5 exerciţii line, meditative, şi un cod moral având la bază principiile adevăr, compasiune şi toleranţă. A cunoscut o popularitate rapidă în întreaga Chină, începând din anul 1992, când a fost făcută publică de către fondatorul şcolii, domnul Li Hongzhi, care, de-a lungul timpului, a fost nominalizat de mai multe ori la Premiul Nobel pentru Pace.

"Popularitatea practicii, îmbrăţişată de 70 - 100 de milioane de oameni, conform estimărilor Partidul Comunist Chinez, a stârnit nemulţumirea regimului de la Beijing, acesta declanşând o persecuţie fară precedent. De atunci, brutalitatea persecuţiei a atins cote de neimaginat. Milioane de practicanţi Falun Gong au fost aruncaţi în lagăre de muncă, centre de spălare pe creier, sau închisori negre.

Regimul de la Beijing a mers chiar mai departe, tranformându-i într-o bancă de organe vii. Zeci de mii de practicanţi Falun Gong din China au fost executaţi, la ordinul propriului guvern, prin prelevarea organelor pe viu, PCC instaurând un comerţ sinistru cu organe.", se precizează în comunicat.

China este singura ţară unde se pot procura, la nivel de stat, organe la comandă într-un timp uluitor de scurt. Din comunicatul citat reiese că majoritatea organelor provin de la spitalele militare ale partidului comunist chinez, care le recoltează de la prizonierii de conştiinţă, cei mai mulţi dintre aceştia fiind practicanţi Falun Gong.

Potrivit investigaţiei avocatului canadian de drepturile omului David Matas şi a fostului secretar de stat canadian David Kilgour, nominalizaţi la premiul Nobel pentru pace pentru raportul lor pe tema recoltării de organe din China, între 40.000 - 65.000 de practicanţi Falun Gong au fost ucişi pentru organele lor, acestea fiind doar cazurile care au putut fi documentate.

Recoltarea de organe de la practicanţii Falun Gong a devenit de notorietate internaţională, Parlamentul European adoptând, în decembrie 2013, o rezoluţie care cere Chinei "încetarea imediată a recoltării forţate de organe de la prizonierii de conştiinţă" iar Casa Albă din Washington, SUA a cerut, de asemenea, oprirea acestei practici inumane.

Organizatorii activităţilor de informare desfăşurate în Bucureşti, speră ca în această zi, membri ai parlamentului, mass-media precum şi societatea civilă li se vor putea alătura în sprijinirea eforturilor lor paşnice pentru încetarea acestui genocid.

Recomandăm şi 16 ani de crime în serie, comemorate în lumea civilizată. Cum se schimbă Istoria

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.