Opt din 11 membri CNA cer revocarea din funcţie a Laurei Georgescu

Trimisă în judecată pentru abuz în serviciu, Laura Georgescu continuă să rămână la şefia CNA, în ciuda nemulţumirii majorităţii colegilor săi din Consiliu.
Laura Georgescu, CNA
Laura Georgescu, CNA (Epoch Times România)

Opt din cei 11 membri ai Consiliului Naţional al Audiovizualului au trimis o scrisoare conducerii celor două Camere ale Parlamentului în care solicită retragerea sprijinului acordat Laurei Georgescu şi revocarea acesteia din funcţia de şefă a CNA.

Scrisoarea, obţinută de Mediafax, este semnată de Radu Călin Cristea, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Valentin Alexandru Jucan, Răsvan Popescu, Dorina Rusu şi Gabriel Tufeanu.

Potrivit documentului citat, Laura Georgescu a acţionat în judecată CNA şi pe 6 dintre membrii instituţiei ca urmare a unei decizii a Consiliului de modificare a regulamentului instituţiei.

"Considerăm că, având calitatea de reclamantă în acest dosar, doamna Laura Corina Georgescu se poziţionează într-o stare de incompatibilitate în raport cu calitatea sa de reprezentant legal al instituţiei", se arată în scrisoare.

Semnatarii scrisorii o acuză pe Laura Georgescu că a relaţionat cu radiodifuzorii într-un mod defectuos. "Preşedintele CNA a transmis adrese sau recomandări fără ca acestea să parcurgă etapele instituţionale legale, ele nefiind adoptate de Consiliu, conform legii".

Mai mult, semnatarii susţin că şefa CNA a refuzat sau a întârziat să ducă la îndeplinire decizii ale Consiliului, iar "comportamentul, limbajul, gesturile publice ale doamnei Laura Georgescu, atât la nivelul angajaţilor, cât şi în spaţiul public, au adus grave prejudicii de imagine CNA".

În opinia celor opt membri nemulţumiţi de Laura Georgescu, unele dintre acţiunile acesteia pot fi încadrate de către DNA la capitolul "abuz în serviciu".

"Demersul nostru se face ecoul stării extrem de tensionate din instituţie, prin presiuni permanente exercitate de doamna Laura Georgescu asupra angajaţilor, prin instalarea unui climat de teamă şi suspiciune", mai scriu semnatarii.

Scrisoarea a fost transmisă de conducerea Parlamentului Comisiilor pentru Cultură, pentru un punct de vedere. Acesta va fi elaborat la începutul sesiunii viitoare, în luna februarie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne