Societatea Timişoara, apel către Iohannis: Să ceară în CSAT desecretizarea documentelor Revoluţiei

Societatea Timişoara îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis să ceară în cadrul Consiliului Suprem de Apărare al Ţării desecretizarea documentelor Revoluţiei din 1989.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

La rândul său, noul ministru al Justiţiei Raluca Prună, a anunţat că va cere detalii despre clasarea Dosarului Revoluţiei, informează Agerpres.

"Am hotărât să întocmim o adresă prin care să-i solicităm preşedintelui Klaus Iohannis să ceară în CSAT desecretizarea documentelor din Revoluţie, pentru că până acum a existat desecretizare doar a jurnalelor de luptă ale unităţilor militare, dar există şi înregistrări, fotografii, tot felul de alte documente, care au rămas secrete', a declarat sâmbătă Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara.

Membrii Platformei Memoriei şi a Conştiinţei Europene (la care a aderat şi Societatea Timişoara) prezenţi la întâlnirea de la Timişoara au discutat în special despre instituirea unui tribunal penal internaţional pentru crimele comunismului, iniţiativă despre care Societatea Timişoara a mai amintit şi în urmă cu un an.

PMCE este o organizaţie internaţională neguvernamentală nonprofit, care reuneşte 51 de instituţii şi organizaţii publice şi private din 18 ţări, active în cercetare, documentare, conştientizarea şi educaţia cetăţenilor europeni cu privire la regimurile totalitare din Europa secolului XX.

Iniţiativa este menită să analizeze trecutul totalitar şi s-a născut în 14 octombrie 2011, la Praga, când a fost semnat actul de înfiinţare a Platformei.

Platforma a propus Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu doi ani în urmă, înfiinţarea unui tribunal penal care să judece crimele împotriva omenirii comise de regimurile politice din ţările foste comuniste.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne