Orban: În România nu este o democraţie autentică. Am fost conduşi de noua nomenclatură şi de noua securitate

Ludovic Orban (Facebook/ludovicorban.ro)
Andrei Popescu
10.05.2024

Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, joi, la mitingul Alianţei Dreapta Unită de la Timişoara, că, în prezent, în România nu este o democraţie autentică din cauză că “aceia care în Proclamaţia de la Timişoara ar fi trebuit să dispară complet de la butoanele de comandă ale României au rămas în continuare la butoane”.

“Din păcate, astăzi în România nu este o democraţie autentică. Chiar dacă Revoluţia de la Timişoara a învins, nu a învins deplin pentru că Proclamaţia de la Timişoara nu a fost transpusă în practică. Pentru că, din păcate, aceia care în Proclamaţia de la Timişoara ar fi trebuit să dispară complet de la butoanele de comandă ale României au rămas în continuare la butoanele de comandă.

Am fost conduşi de noua nomenclatură şi de noua securitate care a practicat exact aceleaşi mijloace, sigur, nu a mai folosit pumnul de fier, a folosit mănuşa, să nu-i spunem de catifea, ci instrumente mult mai rafinate pentru a sufoca orice om liber, pentru a împiedica orice fel de opoziţie, pentru a încerca să ţină sub control societatea şi pentru a încerca să îşi ia în continuare partea leului din tot ceea ce produc oamenii care creează, care muncesc, care au firme, care au profesii liberale în România. Asta e realitatea”, a precizat Orban, citat de News.ro.

De asemenea, Orban le-a spus celor prezenţi la eveniment că este un om liber şi că a făcut politică fără a încheia un “pact cu diavolul, fără să îmi construiesc schelete în dulap care ulterior să mă facă vulnerabil presiunilor sistemului, fără să ameninţ, fără să dispreţuiesc oamenii, indiferent de ce condiţie au, pentru că asta este democraţia”.

“Timişoara este primul oraş care a devenit liber. Timişoara şi judeţul Timiş trebuie să rămână în mod garantat libere de PSD-ism şi libere de tot ceea ce înseamnă mecanismele de control care sunt antidemocratice, care sunt folosite de cele două formaţiuni care astăzi îşi închipuie că întreaga ţara este a lor. Începem o campanie care ar fi trebuit să fie o campanie de alegere a reprezentanţilor noştri în Parlamentul European. De o lună jumate, chiar două, nu se mai vorbeşte nimic despre alegerile pentru Parlamentul European.

Se vorbeşte despre locale, cine mai candidează, cine nu mai candidează, tot felul de probleme administrative, iar dezbaterea pe marile probleme europene şi mai ales dezbaterea privitoare la România şi evoluţia României ca stat membru al UE nu mai există. Sigur, există nişte panouri care sper să dispară în care ne vorbeşte Ciucă că aduce bani europeni, ca şi cum el ar aduce bani europeni. Banii europeni vin în România pentru că România e stat membru al UE. Nu aduce nici Ciucă, nici Ciolacu niciun ban european. Ei împiedică o mulţime de bani europeni să ajungă în România”, a continuat Orban.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor