Orban, replică pentru Cioloş: Cum adică nu va negocia? Am ieşit primii, ei pe locul trei

Ludovic Orban - gov.ro
Ludovic Orban - gov.ro (Epoch Times România)

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat marţi, la B1 TV, referitor la afirmaţia lui Dacian Cioloş conform căreia USR-PLUS nu va sta la “târguieli” şi nu va răspunde la “culpabilizări din partea altor partide”, inclusiv PNL, că el este interesat de date, care arată că liberalii au câştigat alegerile cu 34%, în timp ce USR a ieşit pe locul trei.

“Cum adică nu va negocia? Împreună l-am sprijinit pe Nicuşor Dan. Pe mine mă interesează datele. PNL a câştigat alegerile cu 34%, pe locul doi a fost PSD cu 30%, asta la votul politic, şi pe locul trei USR cu 13%. Ăsta este rezultatul. Iar ca şi câştiguri, sigur că am văzut că unii nu văd decât victoriile de la Timişoara şi de la Braşov ale USR PLUS. Foarte bine, asta a fost dorinţa alegătorilor, deşi ambii primari pe care i-am avut noi au nişte rezultate deosebite în administrare. Sigur, poate durata prea mare a mandatului, poate incapacitatea de a comunica, dar rezultatele concrete se văd”, a precizat premierul Orban, întrebat ce părere are despre faptul că Cioloş nu va negocia nimic cu PNL pentru că USR-PLUS ţine la criterii de integritate şi moralitate.

De asemenea, liderul PNL a mai afirmat că, în ceea ce priveşte numărul de primari, rezultatele parţiale arată că social-democraţii au 1.430 de primari, liberalii 1.250 de primari, PMP 50 de primari, în timp ce USR-PLUS doar 45.

Remarcile lui Ludovic Orban vin în condiţiile în care, potrivit spotmedia.ro, liderul PLUS, Dacian Cioloş, a afirmat că principalele obiective urmărite de USR-PLUS în guvernarea locală vor viza transparentizarea deciziilor şi a cheltuielilor publice, simplificarea birocraţiei şi accesarea fondurilor europene.

“Nu vom sta la târguieli, nici nu vom răspunde la culpabilizări din partea altor partide, chiar dacă poate PNL va veni că ‘Uite, ăştia mici şi răi nu prea ascultă’”, a susţinut Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne