Organizaţia Mondială a Sănătăţii se va implica în România pentru a rezolva criza sanitară

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus
Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus (PIERRE ALBOUY/AFP VIA GETTY IMAGES)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii se va implica în România pentru a rezolva criza sanitară şi pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID, a afirmat reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, informează G4Media.

În acest sens, reprezentanţii OMS vor avea, luni, o teleconferinţă cu conducerea INSP, în care vor discuta modul în care organizaţia se poate implica pentru a ajuta România să depăşească criza care a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar şi pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID.

Rafila a mai declarat, duminică, la Antena 3, că opinia experţilor INSP care au cerut instituirea lockdown-ului ar trebui ascultată.

”Eu cred că în această situaţie trebuie să îi ascultăm şi să nu-i discredităm pe experţii de la INSP care şi-au exprimat în scris opinia şi această opinie trebuie ascultată”, a subliniat acesta.

România este în acest moment una dintre ţările cele mai afectate la nivel global din cauza pandemiei COVID-19. În pofida statisticilor şi a faptului că numărul de morţi şi infectaţi stabileşte zilnic un nou record, Guvernul a refuzat să carantineze Ilfovul şi Bucureştiul, zona cea mai afectată de pandemie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură