Organizaţia Mondială a Sănătăţii ţine şedinţe secrete cu giganţii hi-tech. Urmează cenzura

Regimul comunist a construit sputalul Huoshenshan în Wuhan, cu o capacitate de 1000 de paturi. Problema este că toate ferestrele au bare de oţel
Regimul comunist a construit sputalul Huoshenshan în Wuhan, cu o capacitate de 1000 de paturi. Problema este că toate ferestrele au bare de oţel (Getty Images)

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a purtat discuţii cu giganţii hi-tech ce controlează internetul şi social media pentru a opri răspândirea „dezinformării” despre coronavirusul Wuhan, în pofida faptului că unele lucruri care în momentul izbucnirii crizei în Wuhan erau considerate teorii conspiraţioniste s-au dovedit adevărate.

Întâlnirea a fost organizată de OMS, dar găzduită de Facebook în campusul Menlo Park din California. Au participat reprezentanţi ai companiilor Amazon, Twilio, Dropbox, Google, Verizon, Salesforce, Twitter, Youtube, Airbnb, Kinsa şi Mapbox.

Potrivit afirmaţiilor lui Andy Pattison de la OMS, o „epidemie” de dezinformare a însoţit focarul de coronavirus şi giganţii hi-tech simt nevoia să răspundă prin cenzurarea conţinutului de „fake news”.

Atât Facebook, cât şi Twitter au anunţat deja că vor elimina conţinutul considerat dezinformare legat de virusul Wuhan.

Anunţul în sine ar trebui să genereze îngrijorări, fiind periculos pentru că poate însemna de fapt cenzura, având în vedere că ceea ce este considerat „dezinformare” este total subiectiv.

Două exemple considerate „dezinformare” în ceea ce priveşte coronavirusul s-au dovedit ulterior adevărate.

Primul exemplu a fost susţinerea faptului că China ascundea numărul real al victimelor coronavirusului, la început fiind considerată o „teorie a conspiraţiei” de către mass-media, dar ulterior s-a dovedit realitatea.

Al doilea exemplu a fost suspiciunile că virusul ar fi putut să apară dintr-un laborator de cercetare de nivelul de securitate maxim - 4 - din Wuhan.

Această afirmaţie a fost atacată agresiv de mass-media şi de giganţii de hi tehnologie - Zero Hedge a fost chiar interzis de Twitter pentru că a raportat-o ​​- dar un nou studiu al oamenilor de ştiinţă de la prestigioasă Universitate de Tehnologie din China de Sud din Guangzhou a confirmat că „probabil coronavirusul criminal a avut originea într-un laborator din Wuhan. "

Disidenţii chinezi au fost defăimaţi şi, în unele cazuri, arestaţi de către regimul comunist, dar mass-media continuă să trateze cu dispreţ orice critică a variantei oficiale a Partidului Comunist Chinez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură