Ovidiu Silaghi iese liber de la DNA

Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi.
Ministrul Transporturilor, Ovidiu Silaghi. (Epoch Times România)

Fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, s-a prezentat joi la DNA, unde a fost citat pentru a i se aduce la cunoştinţă începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă în formă continuată.

La ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fostul ministru a declarat că a citit înştiinţarea de urmărire penală din dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă însă nu a văzut încă probele strânse de procurori în documentarea acuzelor ce i se aduc.

Ovidiu Silaghi este acuzat de trafic de influenţă. Conform procurorilor DNA, în cursul anului 2012, Silaghi, la vremea respectivă ministru al Transporturilor a pretins şi primit de la omul de afaceri Nelu Iordache, suma de 200.000 de euro, angajându-se ca, în schimbul sumei cu pricina, să facă uz de influenţa sa în favoarea lui Iordache, în relaţie cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România S.A.

Întrebat de presă dacă procurorii îşi menţin acuzele, Silaghi a declarat că "acuzaţia este nefondată, pentru că este absurd să primeşte bani ca să reziliezi un contract care deja era reziliat".

Deşi Silaghi a declarat pentru presă că nu doreşte să se prevaleze de imunitatea de europarlamentar, ca drept dovadă fiind faptul că s-a prezentat la DNA pentru a tranşa cât mai rapid acuzaţiile ce i se aduc, avocaţii săi contestă măsura urmăririi penale, invocând, printre altele, imunitatea parlamentară de care se bucură clientul lor, conform Rnews.

Liberalul Ovidiu Silaghi a fost înregistrat pe site-ul Parlamentului European ca deputat european, începând din data de 4 septembrie.

În data de 6 septembrie, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a solicitat procurorului general să sesizeze preşedintele ţării pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor, având în vedere încetarea mandatului acestuia de deputat şi numirea acestuia ca europarlamentar PNL.

Duminică, 8 septembrie, preşedintele Traian Băsescu a dat avizul favorabil începerii urmăririi penale împotriva fostului ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi.